Billigt løbebånd

Billigt løbebånd

december 18, 2019 0 Af admin

Et billigt løbebånd skal stadigvæk være af god kvalitet.

Hvad er dit formål med et billigt løbebånd?

Det første som du skal afklare er, hvad dit formål er. Hvad vil du bruge dit løbebånd til?

Her kan du gøre dig overvejelser om løbebåndet skal bruges til lange distancer som fx halvmaraton, maratonløb eller endnu længere distance som ultraløb. Det kan også være, at det skal bruges til kortere distancer, og hvor du vil træne intervalløb. Selv et billigt løbebånd kan være godt til formålet.

Find et billigt løbebånd

Gå på jagt i et stort udvalg af løbebånd i alle prisklasser. 

Hvad skal et billigt løbebånd kunne?

Med en klar ide om, hvad et billigt løbebånd specifikt skal bruges til, kan du bedre vurdere på, hvad dit løbebånd skal kunne. Du kan skrive det ned punkt for punkt enten inden, at du kigger på specifikationer fra forskellige løbebånd eller samtidigt med, at du kigger (det kan være, at du kommer i tanker om noget, imens du tjekker specifikationer). 

Eksempel på hvad et billigt løbebånd skal kunne

  • Tophastighed på minimum 20 km/t.
  • Kunne klare en personvægt på minimum 100 kg.
  • Løbepladen skal minimum være 50 cm.
  • Skal minimum have 20 træningsprogrammer at vælge imellem.
  • Skal kunne klappes sammen.
  • Skal være solidt så løbet kan foregå stabilt
  • Have god affjedring
  • Skal have stigningsmulighed, så jeg kan gå/løbe op ad bakke
  • Maxpris på 12.995,-

Lav dit match

Med din liste så gå på jagt hos en god forhandler med et bredt udvalg af løbebånd. Her er et løbebånd der fx matcher ovenstående liste og til en stærk pris.

Løbebåndets specifikationer sammenholdes med dit formål

Det et billigt løbebånd skal kunne vurderes ud fra det formål. Hvis du fx planlægger intervalløb, hvor du løber hurtigt og måske sprinter, så spiller løbebåndets tophastighed ind. Det nytter jo ikke noget, hvis løbebåndet kun har 12 km/t som tophastighed, hvis du kan løbe over 20 km i timen, når du løber hurtigt. Derudover spiller dimensioner ind. Bredden er især vigtigt, hvad end du løber lange distancer eller løber intervaller. Lange distancer giver træthed, som gør, at man kan løbe mere ukoordineret i takt med, at man bliver træt som kilometrene tilbagelægges. Hvis løbebåndet er for smalt, så skal du koncentrere dig mere om at holde dig på løbebåndet, end hvis det var bredere. 

Følg træningsvideoer på youtube

Selvom der er en masse indbyggede træningsprogrammer i de fleste løbebånd, så kan du også finde inspiration på youtube til et godt træningspas. Se fx videoen nedenfor.

Pulsbælte eller håndpuls?

Er det vigtigt, at dit løbebånd kan registrere pulsbælte? Nogle løbebånd kan kun aflæse håndpuls. Det betyder, at du skal til at lægge dine hænder på løbebåndets måler før, at din puls bliver vist i løbebåndets display foran dig. Hvis formålet er intervalløb og øget kondition, så skal du holde øje med din puls, fordi din puls skal være +90 % af din maxpuls i minimum 10 minutter af din samlede træningstid (sådan forbedrer du din kondition). Her er det træls, hvis du skal til at sætte farten ned for at kunne holde på håndpulsmålerne på løbebåndet. Det er mere bekvemt, at din puls hele tiden vises i displayet, så du kan koncentrere dig om dit løb. 

Lagring af løbedata

Har du behov for at lagre dine løbepræstationer på et USB, så du fx kan holde øje med, om du har løbet i samlet set 10 minutter med 90 % af din maxpuls (220 minus din alder) samt andre data som distance, tid og kalorier forbrændt? 

Skal et billigt løbebånd have stigningsmuligheder?

Derudover kan du gøre dig overvejelser omkring løbebåndets stigningsmuligheder. Normalt kan et løbebånd eleveres med 0-15 %, men du finder også løbebånd, der kan eleveres med hele 44 % eller mere. Hvis formålet fx er HIIT (High Intensity Interval Training), så kan stigningsprocenten være vigtig for dig, – især hvis tophastigheden er lav, – i det du så hurtigt kan presse pulsen i vejret ved at lave en drastisk stigning, som om at du løber op ad en stejl bakke. 

 

Find et billigt løbebånd i dag !

Klik på knappen for at få en yderligere vejledning inden du køber samt en oversigt over løbebånd. Billigt løbebånd såvel som dyrere løbebånd. 

3. Hvor meget vil du betale for et billigt løbebånd?

Når formålet står klart, og du har overvejet, hvad dit løbebånd skal kunne, så kan du tænke over, hvor meget du vil betale. Det er selvfølgelig indlysende, at det også er en del af dine overvejelser, men jeg skriver det fordi, at du skal være opmærksom på, at især motorstørrelsen på løbebåndet spiller ind på prisen. Dvs. at du kan have 2 løbebånd, der kan det samme, men hvor motorstørrelsen er større på den ene end den anden, og så kan du have en markant prisforskel i flere tusind kroner. Motorstørrelsen hænger sammen med tophastigheden, og det er måske ikke nødvendigt at betale flere tusind kroner for et løbebånd, der kun tilbyder det ekstra, at det kan løbe 22 kilometer i timen mod det andet, som løber 18 kilometer i timen. Dog bivirker motorstørrelsen også til en længere levetid ganske enkelt af den grund, at en stor motor er stærkere end en lille og ved samme hastighed vil den mindste motor derfor lide større last end den store og kraftfulde. Men hvor lang tid er den levetid i forhold til ved et billigt løbebånd med mindre motorstørrelse? Det kan du forhøre dig om hos forhandleren

For at skabe overblik, så kan du sammenholde specifikationerne, – de specifikationer som er vigtige for dig. Derfra kan du så aflæse prisforskellen og vurdere på, om du vil betale det ekstra.

Få videovejledning inden køb

Hos forhandleren får du en grundig videovejledning om ting, du kan tage med i dine overvejelser inden køb.