Concept 2 romaskine – hvorfor er den bedst?

Concept 2 romaskinen er verdens mest solgte romaskine, men hvorfor er den det?

For at besvare det spørgsmål skal vi kigge på Concept 2 romaskinens specifikationer og pris og sammenligne dem med alle romaskiner på markedet. Det gør vi ikke, for der er alt for mange. I stedet for så vil vi sammenligne Concept 2 romaskinen med de øvrige 3 mest populære romaskiner, så vi får en top 3.

Hvis du vil sammenligne den med flere end 3, så kan du gå til sammenlign romaskiner. Der er også en artikel, der går i dybden med Concept 2 romaskinen i forhold til features, specifikationer, app´s, vedligeholdelse og andet.

Butikker der sælger Concept 2 billigst

Apuls sælger den til 9.984,- inkl. moms – gå til butikken

Abilicaonline sælger dene til 9.990,- inkl. moms – gå til butikken

Concept 2 sammenlignet med romaskiner i top 3

Vi har udvalgt romaskiner i top 3 som værende bedre end andre romaskiner, fordi romaskinernes specifikationer og features sammenholdt med prisen, lader til at være et bedre køb end resten af romaskiner. Vi har også inddraget anmeldelser – altså hvor tilfredse er folk generelt med romaskinerne i top 3 sammenlignet med mindre solgte romaskiner.

Udvalgte top 3 romaskiner at sammenligne Concept 2 romaskinen med

(Ved klik kommer du til butikken der sælger romaskinen)

Data på Concept 2 romaskinen sammenlignes med romaskiner i top 3

Concept 2 romaskinen til 9.984 kr.NordicTrack RW700 luftromaskine 8.900 kr.First Degree Apollo Plus 8.995 kr.NordicTrack RW900 til 13.400 kr.
Bremsesystem: LuftBremsesystem: LuftBremsesystem: VandBremsesystem: Luft
Modstandsniveauer: 10 stk.Modstandsniveauer: IngenModstandsniveauer: Ikke angivetModstandsniveauer: Ingen
Træningsprogrammer: 12 stk.Træningsprogrammer: IngenTræningsprogrammer: IngenTræningsprogrammer: Ingen stk.
Bluetooth (tilslut tablet): JaBluetooth (tilslut tablet): JaBluetooth (tilslut tablet): JaBluetooth (tilslut tablet): Ja
Computer: JaComputer: JaComputer: JaComputer: Ja
Foldbar: JaFoldbar: JaFoldbar: NejFoldbar: Ja
Dimensioner opsat: 240 x 61 x 90cmDimensioner opsat: 221 x 56 x 119 cmDimensioner opsat: 213 x 55 x 54 cmDimensioner opsat: 220 x 56 x 128 cm
Dimensioner foldet: 63,5 x 83,8 x 137 cmDimensioner foldet: Ikke angivetDimensioner foldet: Kan ikke foldesDimensioner foldet: Ikke angivet
Pulsmåling: PulsbæltePulsmåling: PulsbæltePulsmåling: PulsbæltePulsmåling: Pulsbælte
Egenvægt: 29 kgEgenvægt: 54 kgEgenvægt: 33 kgEgenvægt: 59 kg
Maks. brugervægt: 230 kgMaks. brugervægt: 113 kgMaks. brugervægt: 150 kgMaks. brugervægt: 113 kg
Tabel hvor Concept 2 romaskinen sammenlignes med NordicTrack RW700, First Degree Apollo Plus og RW900

Grunde til at Concept 2 romaskinen er et bedre køb end NordicTrack RW700 og First Degree Apollo Plus

Bremsesystemet – bruger romaskinen magnet, luft eller vand som modstand?

Ved kig på data i tabellen, vist ovenfor, ses det at Concept 2 romaskinen har et luftbaseret bremsesystem ligesom NordicTrack RW700. First Degree Apollo bruger vand som modstand.

Begge typer bremsesystem siges at være bedre end et magnetisk bremsesystem, fordi luft og vand bedre kan regulere bevægelsesenergi end en magnet.

Dette giver derfor et bedre flow, når man ror, og dette er også, hvad folk giver udtryk for i anmeldelserne af Concept 2 romaskinen – flowet er godt under alle modstandsniveauer. Romaskiner med vand (Vandromaskine test 2022 – Bedst og billigst) er også populære, fordi vandet er endnu bedre til at regulere bevægelsesenergi end luft.

Men det unikke ved vand i en romaskine er, at modstanden reguleres efter, hvor hårdt du ror. Derfor skal du ikke selv sætte modstanden – du skal bare ro. Ved romaskiner med luft som Concept 2 skal du sætte modstanden – der er 10 niveauer.

Selvom niveauet er 10, og Concept 2 romaskinen kan give meget modstand, så kan det ikke give så meget som en romaskine med vand, hvor der ikke er noget loft. Så i forhold til bremsesystemet, så er Concept 2 romaskinen god, da det er luftbaseret, men det er ikke lige så godt som et vandbaseret system.

Så på dette parameter vinder First Degree Apollo Plus over Concept 2 romaskinen.

Træningsprogrammer – er de indbygget i romaskinen eller skal du selv stå for at lægge et program?

Her vinder Concept 2 romaskinen over både NordicTrack RW700 og First Degree Apollo Plus, for hvor Concept 2 har 10 træningsprogrammer, så har de andre romaskiner ingen.

Træningsprogrammerne i Concept 2 romaskinen såvel som i andre romaskiner med programmer er lavet af fagpersoner, så du sikrer dig kvalitet i form af struktur, målrettethed og effektivitet, så du har bedre potentiale for at få et større træningsoutcome, end hvis du ikke fulgte et indbygget program.

Træningsprogrammer i en romaskine er særligt vigtigt, hvis du er begynder. Hvis du er mere øvet, så har du måske godt styr på at sammensætte et program, hvorfor programmer i en romaskine er mindre vigtigt.

Bluetooth

En anden ting er, at hvis romaskinen ikke har bluetooth, så er det endnu vigtigere, at den har træningsprogrammer.

For hvis den har bluetooth, så kan du tilslutte til tablet, Ipad og Smartphone og hente app´s, som også har træningsprogrammer. Her skal man dog være opmærksom på, hvilke app´s man henter, og kvaliteten i træningsprogrammerne i app´s har ry for at være af mindre kvalitet, end træningsprogrammer der er bygget ind i romaskinen.

Foldbar – Concept 2 kan klappes sammen

Concept 2 romaskinen er pladsbesparende, fordi du kan klappe den sammen og stille den på højkant. Det er dog ikke unikt, at en romaskine kan foldes. Det kan NordicTrack RW700 fx også, men der er mange vandromaskiner, der ikke er foldbare. Det gælder fx First Degree Apollo Plus.

Max. brugervægt – Concept 2 kan klare helt op til 230 kg

Concept 2 romaskinen skiller sig ud fra de fleste romaskiner (også i forhold til dem i tabellen) ved, at den kan klare en meget høj brugervægt.

Det indikerer også, at den er meget kraftigt konstrueret, selvom den ikke fylder så meget som de andre romaskiner – Concept 2 er ret kompakt. Den kraftige konstruktion giver derfor en stabilitet og holdbarhed, som skiller sig ud fra de andre romaskiner i samme prisleje.

Concept 2 romaskinen sammenlignet med NordicTrack RW900

Concept 2 romaskinen, som er på tilbud til 9.984 kr. kan fint konkurrere med NordicTrack RW900, som koster 13.400 kr. Ved kig i tabellen kan man fx se, at NordicTrack ikke har træningsprogrammer.

NordicTrack romaskiner er NordicTrack generelt er meget bygget op omkring deres app iFit. Ved køb af NordicTrack romaskinen medfølger 1 års gratis medlemsskab, men efterfølgende skal man tegne abonnement. iFit giver til gengæld noget for pengene, i det der er tusindvis af træningspas indbygget i appen.

Der er også en fantastisk flot grafik i den store 22″ touch screen, som sidder på NordicTrack romaskiner. Og det er også selve skærmen, der giver prisforskellen imellem Concept 2 og NordicTrack RW900, for selvom du kan tilslutte din tablet til Concept 2, så bliver grafikken aldrig den samme og 3D simuleringen foregår på en mindre skærm.

Men på alle andre parametre er Concept 2 romaskinen det samme eller endda bedre end NordicTrack. Fx det med at der er indbyggede træningsprogrammer i Concept 2, som der ikke er i NordicTrack romaskinerne.

Concept 2 romaskinen vejer kun 29 kg, hvor NordicTrack RW900 romaskinen vejer 59 kg. Og det er til trods for, at Concept 2 holder til 230 kg brugervægt og NordicTrack RW900 kun til 113 kg.

Konklusion – Concept 2 romaskinen synes klart at være bedst til prisen

Vi har nu sammenlignet specifikationer og priser på Concept 2 romaskinen i forhold til 3 populære romaskiner, som vi har kaldt for en top 3.

Det er tydeligt, at Concept 2 romaskinen er et godt køb, når man kigger på pris og specifikationer i forhold til de udvalgte romaskiner.

Men der er som sagt rigtig mange romaskiner på markedet. På siden sammenlign romaskiner kan du sammenligne specifikationer og priser på mange flere romaskiner og sammenholde dem med Concept 2 romaskinen.

Oftest stillede spørgsmål

Er Concept 2 romaskinen bedst til mig?

Man kan sige, at hvis du har brug for en romaskine, hvor flowet er godt, når du ror, så er Concept 2 romaskinen et godt valg. Den er også et godt valg, hvis du har brug for gode, strukturerede og kvalitetssikrede træningsprogrammer. Og hvis du vil kunne bruge app´s i forbindelse med din rotræning, så passer Concept 2 romaskinen også godt.

Men som vi så ved sammenligningen, så har du måske brug for en romaskine, hvor modstanden reguleres ud fra, hvor hårdt du ror. I dette tilfælde er Concept 2 romaskinen ikke bedst, da det kun er vandromaskiner (Skal du købe en vandromaskine?), der kan det.

Har Concept 2 sin egen app?

Concept 2 har sin egen applikation, men den har fået dårlige anmeldelser (kun 2 stjerner som et gennemsnit). Det er primært, fordi appen ikke er særlig brugervenlig. Den har fået ry for at være bøvlet at navigere rundt i. Men så kan man bruge andre app´s. I indlægget: Concept 2 romaskine – her er den billigst gennemgås alle features ved Concept 2 romaskinen, og vi gennemgår også app´s. Der er også et indlæg: App til romaskine, hvor vi kigger på nogle app´s, som er populære app´s til bl.a. Concept 2 romaskinen, men også til romaskiner generelt.

Er Concept 2 romaskinen bedst, hvis man er overvægtig?

Ja, Concept 2 romaskinen er bedst, hvis du er overvægtig, i det at den kan holde til en personvægt helt op til 230 kg. De fleste romaskiner kan holde til væsentligt mindre og typisk omkring 110-150 kg. Det er altid en god ide at vælge en romaskine, der kan holde til en personvægt, der er væsentligt højere, end den vægt man har, for dermed at belaste romaskinen så lidt som muligt med sin vægt.

Relateret indhold

Skriv en kommentar