Flade træningsbænke til hjemmetræning

En flad træningsbænk eller en justerbar træningsbænk er et must-have i sit homegym. Generelt set så har flade træningsbænke ry for at være lidt mere stabile end justerbare bænke.

Og de holder i længere tid, fordi de aldrig rigtig bliver slidt ned med undtagelse af betrækket.

En justerbar træningsbænk har også en lang levetid, men der kan opstå problemer med tiden i forhold til de justerbare positioner.

En flad bænk er derimod bare en flad bænk, der altid ligger i samme position.

I denne artikel kigger vi på følgende flade træningsbænke til hjemmetræning (ved klik kommer du til butikken):

TOORX FLAD TRÆNINGSBÆNK (999,- inkl. moms)

TOORX WBX 100 FLAD BÆNK (1.499,- inkl. moms)

ProForm Flat Bench (1.595,- inkl. moms)

Abilica Premium Weight Bench (1.695,- inkl. moms)

Træningsprogram der passer til en flad træningsbænk

Klik her (åbner i pdf) for at åbne et gratis træningsprogram i pdf. De fleste øvelser kræver et par håndvægte og en flad træningsbænk.

Der er dog også lagt nogle øvelser ind, som man kan træne med en justerbar bænk. I programmet er der en beskrivelse til hver øvelse, så du ved, hvordan du træner den.

Og du kan også klikke på billedet for at få en video afspillet. Og så er der forslag til antal gentagelser (reps) og sæt.

Hvis du har brug for en guide i hvilke håndvægte, du skal vælge til din flade træningsbænk, så kan du evt. læse artiklen: “Hvilke håndvægte skal jeg vælge?”

Gennemgang af de udvalgte flade træningsbænke til hjemmetræning

De udvalgte flade træningsbænke er udvalgt, fordi de er stabile, og fordi de holder til en høj personvægt. Og så er de polstret i et slidstærkt materiale, som kan holde i mange år frem.

Vi har også udvalgt de flade træningsbænke til hjemmetræning i denne guide, fordi de giver en god komfort og ergonomi under brug. Polstringen i alle træningsbænkene er tyk, så de er mere behagelige at ligge på end billigere træningsbænke.

Også højde og bredde er taget i betragtning, og vi har taget udgangspunkt i, at de træningsbænke man finder i fitnesscentre har de bedste højder og bredder.

Derfor har vi forsøgt at finde flade træningsbænke med nogenlunde samme højde og bredde.

TOORX FLAD TRÆNINGSBÆNK 999,- inkl. moms

Specifikationer

Maksimal brugervægt + belastning: 320 kg

Polstring: 50 mm tyk

Ramme: Firkantet rør af forstærket stål 70×50 mm 2 mm tykkelse. Dobbelt kraftigt pulverlakmaling, ridsefast

Vægt: 12 kg

Dimensioner: 123 x 52 x 40 cm

Derfor er Toorx Flad træningsbænk udvalgt

Vi har udvalgt Toorx Flad træningsbænk på grund af flere ting. Det første er, at den kan holde til hele 320 kg, som er nok for de fleste. De 320 kg er inklusiv personvægt og vægte, som du træner med, når du ligger på bænken. Så skulle du blive rigtig stærk i fx bænkpres, så kan træningsbænken klare belastningen, medmindre du selvfølgelig kommer til at bænkpresse over 250-300 kg!

En anden fordel ved denne flade træningsbænk til hjemmetræning er, at den kun vejer 12 kg. Så selvom den ikke har transporthjul, så kan man nemt flytte rundt med den.

Komforten er også i top på Toorx Flad træningsbænk, i det at polstringen er 50 mm tyk.

Slutteligt kan nævnes stabilitet. Her er den helt stabil. Den har en stærk ramme af firkantet rør, som er forstærket med stål. Pulverlakeringen er ridsefast.

Gå til butikken

TOORX WBC Flad træningsbænk (1.499,- inkl. moms)

Specifikationer

Maksimal brugervægt + belastning: 320 kg

Polstring: 60 mm tyk

Ramme: Firkantet rør af forstærket stål 75×75 mm 2 mm tykkelse. Dobbelt kraftigt pulverlakmaling, ridsefast.

Vægt: 22 kg

Dimensioner: 145,5 x 59 x 43,8 cm

Grunde til at vælge denne flade træningsbænk til hjemmetræning

TOORX WBX 100 flad bænk minder meget om den forrige flade træningsbænk. Men der er alligevel lidt forskelle, som gør, at den er lidt dyrere.

For det første så har den transporthjul og et håndtag, så du ikke behøver at løfte den, når du vil flytte med den. Vip bare op i håndtaget og rul den hen, hvor du vil.

Som det andet så er den lidt større og kraftigere opbygget end den forrige flade træningsbænk til hjemmetræning. Den vejer 22 kg, og den anden vejede blot 12 kg. Alligevel så kan de holde til samme personvægt + vægte (320 kg).

TOORX WBX 100 flad bænk har en polstring, der er 60 mm tyk. Den forrige træningsbænk har 50 mm polstringstykkelse.

Gå til butikken

Proform Flat Bench (1.595,- inkl. moms)

Specifikationer

Maksimal brugervægt + belastning: 208 kg

Polstring: 50 mm tyk

Vægt: 18 kg

Proform Flat Bench er en stilren flad træningsbænk til hjemmetræning

Det er begrænset, hvor meget de flade træningsbænke er forskellige fra hinanden. Fx har Proform Flat Bench også transporthjul (lidt større end ved forrige træningsbænk).

Den har også et håndtag, så du kan rulle den hen, hvor du vil. Polstringstykkelsen 50 mm som den første bænk vi kiggede på. Og den vejer 18 kg.

Man kan sige, at Proform Flat Bench skiller sig ud fra de andre ved at være lidt kønnere at kigge på. Den er ikke så klodset at se på, som den forrige kompakte træningsbænk.

Ved Proform Flat Bench er stellet tyndere, og det gør, at den er lidt finere at have stående end nogle af de andre flade træningsbænke i denne artikel.

Ulempen ved et tyndt stel på en flad træningsbænk

Men det har også sin ulempe, at stellet et tyndere, i det at den så ikke holder til så meget personvægt + belastning, som de andre. Proform Flat Bench kan holde til 208 kg i alt (belastning + personvægt).

Det skal man lige have med i sine overvejelser, i det at man måske hurtigt kan komme op og presse 100-110 kg i bænkpres. Og hvis man så vejer 100 kg selv, så er man allerede på det maksimale af, hvad denne flade træningsbænk kan holde til.

Gå til butikken

Abilica Premium Weight Bench (1.695,- inkl. moms)

Specifikationer

Personvægt + belastning: 750 kg

Polstring: 60 mm tyk

Vægt: 28 kg

En massiv flad træningsbænk der holder til hele 750 kg

Abilica Premium Weight Bench er i modsætning til forrige flade træningsbænk en meget kraftigt konstrueret bænk. Her er ikke taget højde for, om den er pæn at kigge på.

Man ser fx, hvordan de store bolte tydeligt kan ses, og den er generelt en klodset svend at kigge på. Men den er perfekt til de stærke drenge, fordi den kan holde til massive 750 kg.

Så selvom man måtte veje et pænt stykke over 100 kg, så er der ingen chance for, at man når til træningsbænkens makskapacitet for belastning.

Så denne flade træningsbænk til hjemmetræning er afgjort til dig, der er stærk eller træner målrettet mod at blive det.

Den har hverken håndtag eller transporthjul, så man skal løfte den for at flytte den et andet sted hen. Det skal også med i købsovervejelsen, i det den vejer 28 kg.

Gå til butikken

Så hvilken flad træningsbænk til hjemmetræning skal du vælge?

I denne artikel har vi kigget på 4 flade træningsbænke til hjemmetræning fra forskellige butikker landet over. Vi har været lidt inde på ting at kigge efter, når man skal vælge en flad træningsbænk. Altså ting der tilsammen skal danne fundament for din købsbeslutning.

Der er sådan noget som personvægt + belastning, som afgjort er vigtigt at kigge på

Det ville jo være ærgerligt, hvis du på et tidspunkt når et niveau, hvor du pludseligt begrænses i din træning, fordi din træningsbænk ikke kan klare belastningen, du træner med!

Det er også derfor, at vi i denne artikel har udvalgt nogle flade træningsbænke, som netop tåler en relativ høj belastning. Særligt sidstnævnte flade træningsbænk Abilica Premium Flat Bench, som holder til 750 kg.

Man kan hurtigt vende blikket på andre ting end, hvad træningsbænken kan holde til. For man går jo tit ud fra, at den selvfølgelig kan holde til den træning, man laver. Men det er ikke altid tilfældet. For som vi var inde på, så kan endda Proform træningsbænken måske endda blive et problem, selvom den trods alt kan klare 208 kg.

Og hvis du derfor kigger efter billigere træningsbænke end i denne artikel, så skal du være særligt opmærksom på, hvad den kan holde til.

Transport af den flade træningsbænk – er det nemt?

Og som vi har kigget på, så er der mange flade træningsbænke, som har transporthjul og et håndtag, så man lige kan vippe bænken op og flytte med den. Men det er ikke alle flade træningsbænke til hjemmet, som har det.

Skal din næste flade træningsbænk til hjemmetræning have håndtag og transporthjul?

Stilen på træningsbænken – skal den være flot at kigge på?

Nogle går op i, at deres træningsudstyr ser flot ud. For andre er det ligegyldigt. Så det er også en overvejelse, du kan tage med, inden du evt. køber en flad træningsbænk til hjemmet.

For som vi så, så er der stor forskel på, hvor pæn en træningsbænk kan se ud. Vi så fx Proform, som er en spinkel og stilren træningsbænk.

Og vi så det modsatte med den kompakte og klodsede Abilica Premium Weight Bench med tydelige bolte. Men det er selvfølgelig op til en selv at vurdere, hvad der er pænt at kigge på, og hvad der ikke er.

Oftest stillede spørgsmål til flade træningsbænke

Hvad koster en flad træningsbænk?

Generelt set så koster en god flad træningsbænk til hjemmetræning ca. 1.000 til 2.000 kroner.

Hvis man kommer under 1.000 kr. så skal man være meget opmærksom på, hvad man får for pengene

Der kan være stor risiko for, at den er dårligt polstret, og at den ikke rigtig kan klare belastning.

Det er også derfor, at det er en god ide at købe en træningsbænk hos fitnessforhandlere, i det de har et rimeligt bredt udvalg at flade træningsbænke.

Og så har træningsbænkene også en vis kvalitet i forhold til træningsbænke, man evt. køber andre steder.

Flade træningsbænke til over 2.000 kr.

Hvis man vil betale mere end 2.000 kr. for en flad træningsbænk, så kan man selvfølgelig få en bedre bænk, men det er ikke sikkert. For det er jo begrænset, hvor god man kan lave en flad træningsbænk. Den er ret simpel.

Omvendt kan det forholde sig ved de justerbare træningsbænke.

Her kan der være stor forskel imellem en til 1.500 kr. og en til 3.000 kr. Dels på grund af evt. flere justeringspositioner og bedre komfort under positionerne. Men med en flad træningsbænk er der ikke så meget andet end det, som vi har gennemgået.

Og det der i mange tilfælde udgør prisforskelle er den maksimale personvægt + belastning og om den er nem at transportere rundt. Og så selvfølgelig komfort-delen og holdbarheden. Som mest kan findes under polstringens tykkelse.

Hvilke øvelser kan man træne på en flad træningsbænk?

I programmet (åbner i pdf) kan du se mange øvelser, som du kan træne på en flad træningsbænk. Bare klik på øvelsen så afspilles der en video af den.

Eksempler på øvelser

Brystøvelser

Dumbbell Bench Press (afspil video)

Dumbbell Flyes (afspil video)

Tricepsøvelser

Dumbbell Kickbacks (afspil video)

French Press (afspil video)

Seated Triceps Extension (afspil video)

Bicepsøvelser

Dumbbell Concentration Curl (afspil video)

Seated Curls (afspil video)

Rygøvelser

Dumbbell Rear Delt Row (afspil video)

Dumbbell Rear Laterals (afspil video)

Øvelserne vist ovenfor kan fint trænes på en flad træningsbænk. Hvis du så vil træne mavemusklerne, så kan du evt. lave sit-ups på træningsbænken. Du kan også supplere med stabilitetsøvelser som fx planken og sideplanken.

Kan man træne hele kroppen med en flad bænk og et par håndvægte?

Ja. Hvis du også vil træne benene, så kan du lave squats, hvor du fx placerer din håndvægt på brystet. Du kan også lave Lunges, hvor du så har en håndvægt i hver hånd. Dine Lunges kan fx være, at du træder op på den flade bænk og ned igen. Dette aktiverer i særlig grad baldemusklen (m. Gluteus Maximus) og den store lårmuskel fortil (M. Quadriceps).

Man kan sige, at man sådan set kan træne hele kroppen med blot et par håndvægte. Men det er bare mest bekvemt, hvis man også har en træningsbænk – særligt, når man vil træne brystmusklerne.

Flade træningsbænke vs justerbare træningsbænke – hvad er bedst?

Der er fordele ved både flade træningsbænke til hjemmetræning og justerbare bænke.

Stabilitet og maksimal belastning

Som vi har været inde på, så er flade træningsbænke til hjemmetræning oftest mere stabile. De plejer også at være kraftigere konstrueret, så de kan holde til mere personvægt + belastning. Hvis man generaliserer.

Du kan sikkert også finde justerbare træningsbænke, som fint kan holde til det, du træner med.

Overordnet set, så giver justerbare træningsbænke selvfølgelig mulighed for flere øvelser end flade træningsbænke til hjemmetræning. Netop fordi at man kan justere på den, så man får en anden hældning.

Hvis man fx træner bryst, så kan man bedre isolere fx den øvre del af brystet ved at indstille bænken til Incline. Og hvis man gerne vil træne skuldre, så kan man indstille en justerbar træningsbænk til at give optimal rygstøtte, når man presser håndvægtene eller vægtstangen over hovedet.

Med en flad træningsbænk kan man ikke rigtig få rygstøtten, fordi den ikke kan justeres.

Relateret indhold

I denne artikel: “Flade træningsbænke til hjemmetræning” har vi kigget på 4 flade træningsbænke, som absolut er et kig værd. Du kan evt. også tage et kig hos Apuls – de sælger også mange flade træningsbænke.

Andet indhold her på Iformsupport som måske vil interessere dig er:

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page