Her er de mest populære trampoliner til nedgravning

I dette indlæg kigger vi på trampoliner til nedgravning, som ud fra anmeldelser er de mest populære trampoliner her og nu. Du kan også gå direkte til forhandleren og se udvalget. Der er der en video, hvor der fortælles nærmere.

Typer af trampoliner til nedgravning

De mest populære trampoliner til nedgravning er af typerne INGROUND og FLATGROUND.

Eksempel på en INGROUND trampolin til nedgravning

På produktbilledet kan du se et eksempel på en såkaldt INGROUND trampolin til nedgravning.

INGROUND trampoliner til nedgravning kan købes her

Og så er der den såkaldte FLATGROUND trampolin, som også kan graves ned. Den kan se sådan her ud:

FLATGROUND trampoliner til nedgravning kan købes her

Her er forskellene imellem de to nedgravningstrampoliner

Den største forskel imellem de to typer trampoliner er højden.

INGROUND trampoliner

En INGROUND trampolin graves ned, så den ligger i niveau over græsset. Trampolinrammen sidder på jorden rundt om det skålformede hul, som du har gravet for at få plads til trampolinen (se foto vist herunder).

Inground trampolin til nedgravning
Som det ses på billedet, så ligger INGROUND trampolinen et niveau højere end græsplænen.

FLATGROUND trampoliner

Imodsætning til en INGROUND trampolin, så graves en FLATGROUND trampolin ned, så den ligger i niveau med græsset. Trampolinrammen er derfor nedgravet i jorden så meget, at hoppefladen på trampolinen flugter med og er i niveau med din græsplæne (se nedenfor).

Her ses det, at FLATGROUND trampolinen er gravet ned, så den er på linje med græsplænen.

Og hvilken betydning har det så, om trampolinen er på linje eller et niveau over græsplænen?

Sikkerhed

Det udgør måske en lidt større risiko at hoppe på INGROUND trampoliner, fordi den er lidt højere end selve græsplænen, hvorfor man kan falde ned fra den. Det gælder selvfølgelig mest for små børn, som kan træde ved siden af og falde ned og slå sig.

Med en FLATGROUND trampolin skal man ikke “kravle” op på trampolinen, fordi den flugter med græsplænen. Dette kan derfor give en større sikkerhed.

Sikkerhedsnet til begge typer trampoliner

Men man kan også købe INGROUND trampoliner med net, så man netop undgår at falde ned fra den. Man kan købe sikkerhedsnet til både INGROUND OG FLATGROUND trampoliner.

Se et godt udvalg af begge typer trampoliner her

Hvilken trampolintype er mest stabil?

Begge typer er stabile, men FLATGROUND trampolinerne er mest stabile, fordi de er nedgravet, så de er på linje med græsplænen. Det giver derfor fuldkommen stabilitet, fordi græsplænen stabiliserer i alle trampolinens retninger. Ved en INGROUND trampolin får stykket over græsplænen ikke ydre stabilitet, da der her kun er luft.

Købsovervejelser

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Trampoliner af det hollandske mærke BERG er populære. BERG har et bredt udvalg af trampoliner i forskellige prisklasser, men den BERG trampolin, der er særligt populær til privatbrug er BERG Champion 330 InGround inkl. sikkerhedsnet Deluxe.

BERG Champion 330 InGround inkl. sikkerhedsnet Deluxe, som kan nedgraves

Derfor er BERG Champion 330 Inground særligt populær

Forbedrede hoppeegenskaber i forhold til andre BERG trampoliner

BERG Champion er bl.a. udstyret med de nye TwinSprings fjedre, som giver endnu bedre hoppeegenskaber. Den har 96 fjedre, som giver et sikkert og stærkt opspring.

20 cm over græsplænen og høj maks. brugervægt

Derudover har den kun 20 cm over græsplænen, og den kan holde til en brugervægt på 100 kg. Dvs. at den fx kan holde til, at flere børn bruger den samtidigt.

Den maksimale brugervægt er noget, som man godt kan komme til at overse, og nogle BERG trampoliner holder til væsentligt mindre end 100 kg. Det gælder fx BERG favorit 200 INGROUND, der kan klare 50 kg.

Den er stor nok til at flere kan hoppe samtidigt

Dimensionerne til hullet på nedgravning er 290 cm i bredden, så det er en bred trampolin, der giver plads til, at flere kan hoppe samtidigt.

Tyk beskyttelseskant til ekstra sikkerhed

BERG Champion har en ekstra tyk beskyttelseskant på hele 3 centimeter og en dug i højeste kvalitet, som sikrer dig en særdeles sikker trampolin.

Se BERG Champion trampolinen her

Skal jeg købe en INCLINE eller en FLATGROUND trampolin?

Da den primære forskel imellem disse to typer trampoliner, til nedgravning, er højden over græsplænen, handler det mest om, hvad du synes ser bedst ud. Rent kvalitetsmæssigt er INCLINE og FLATGROUND trampoliner på linje. Og du kan også finde en FLATGROUND trampolin, der er ligeså populær som INCLINE trampolinen BERG Champion, som vi gennemgik.

Der er fx Ultim Champion FlatGround, som også er meget populær (vist herunder).

Den koster dog 5.000 kr. mere end Berg Champion, fordi den er lidt større (410 x 250 cm) og kan holde til 120 kg. Og så har den den nyeste hoppedug fra BERG. AirFlow hoppedugen lader 50% mere luft komme igennem hoppedugen, når der hoppes, hvilket sikrer mindre modstand samt bedre og højere hop.

Er begge typer trampoliner lige nemme at grave ned?

INCLINE OG FLATGROUND trampoliner er lige nemme at grave ned, og der medfølger en manual til den trampolin, som du vælger at nedgrave.

Se et godt udvalg af trampoliner til nedgravning her

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page