Hvad er styrketræning?

Hvad er styrketræning?

 

Styrketræning går ud på at træne sig stærkere  (neuromuskulære tilpasninger og myofibrillær hypertrofi). I den forbindelse bruger man træningsudstyr. Træningsudstyr er fx håndvægte, vægtstænger og maskiner.

 

Håndvægte

Håndvægte går under betegnelsen; frie vægte. Træning med frie vægte er bedre end træning i maskiner i forhold til at øge styrken (læs hvorfor). Nedenfor har du et gratis træningsprogram, hvor du kun træner med håndvægte.  


FullbodyVægtstangssæt 100 kg

Vægtstænger

Træning med et vægtstangssæt er klassisk i styrketræningssammenhæng. Særligt er dødløft, squat, front-squat, bænkpres og overhead-press gode øvelser. (Læs: Træning med et vægtstangssæt ). I indlægget finder du også gratis programmer, hvor du træner med et vægtstangssæt. Der er både et split,- og fullbody træningsprogram til hhv. styrketræning og bodybuilding (læs om forskellen). 


Indlæg med programmer

Træning i maskiner

Træning i maskiner falder uden for kategorien; frie vægte og er mindre effektivt i forhold til at øge den generelle styrke. Du kan dog godt supplere med træning i maskiner, men det er ikke en nødvendighed for at blive stærkere. 

Hvad er styrketræning?

Øvelser med håndvægteØvelser med en vægtstang


Hvis du kunne tænke dig at vide mere om de fysiologiske processer i kroppen under hhv. styrketræning og bodybuilding så start med indlægget: Styrketræning vs bodybuilding. Indlægget handler om forskellen mellem dem. Min bror og jeg lavede et eksperiment tilbage i 2011, hvor vi praktiserede teorien mellem styrketræning og bodybuilding. Han trænede bodybuilding. Jeg trænede styrketræning. Vi fik forskellige resultater. Dette har vi skrevet en bog om. Den finder du her (på engelsk)

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page