Hvad koster en god romaskine?

En god romaskine koster fra ca. 4.995,- inkl. moms. I dette indlæg sætter vi en definition på, hvad en god romaskine er. 

Flere ting bestemmer hvor god en romaskine er

Modstandstypen i romaskinen

For der er fx sådan noget som luft, magnet eller vandmodstand, der spiller ind på, hvor god romaskinen er. Vand er det bedste, fordi modstanden reguleres efter dine rotag. 

På den måde bliver bevægelsen mere flydende, men du kan også få mere ud af din træning, fordi der ikke er et loft på, hvor hårdt det kan blive. 

Du bliver mødt med dine egne kræfter, når du ror. Luft er det næstbedste og bevægelsen føles også flydende – dog i lidt mindre grad end ved vand. Ved luftmodstand skal man indstille modstanden. 

Et eksempel på en romaskine, der bruger luft som modstand, er Concept 2 romaskinen, som koster 8.995,- inkl. moms. da dette indlæg blev skrevet.. Du kan finde en Concept 2 romaskine ii denne butik (åbner nyt vindue). 

Relaterede artikler

Kan romaskinen klappes sammen?

Nogle romaskiner kan klappes sammen, så man sparer plads. Så kan man nemt lige folde den op, efter at man har trænet.

De fleste romaskiner er sammenklappelige, men der er stadigvæk nogle, der ikke er.

Foldbarhed eller ej påvirker også prisen.

Læs evt.: Sammenklappelige romaskiner

Romaskiner der er kompatible med mobil, Ipad eller tablet via bluetooth

Og måske har romaskinen bluetooth, så du kan tilkoble din tablet, mobil eller Ipad og den vej igennem finde app´s med programmer og flere features til at gøre træningen sjovere og bedre. På nogle app´s er der fx live-sessions med professionelle instruktører. Så kan du koble din tablet til romaskinen og tage en live-session, når det passer dig. Brug fx appen Fitscope, hvor der er live-sessions hver dag fra kl. 7.30 fra et studio i Los Angeles. Se foto, vist herunder:

bedste trænings app til crosstraineren
For at bruge appen skal din romaskine have bluetooth, så du kan tilkoble din tablet, mobil eller Ipad. Romaskiner med bluetooth koster derfor også lidt mere, end romaskiner der ikke har.

For husk på at træningen hele tiden kan “fornyes” og varieres, når du kan tilkoble app´s. Live-sessions, nye programmer, professionelle instruktører og ja – effektiviteten og underholdningsværdien er noget større, end hvis man kigger ind i en LCD-skærm.

Romaskiner med bluetooth kan købes her

Hvad koster en romaskine med magnetmodstand?

Så romaskiner der bruger magnet med modstand er ofte de billigste og koster omkring 4.995,- inkl. moms. Og måske endda mindre. 

Men man bør være påpasselig, hvis man overvejer at købe en romaskine med magnetmodstand. Her er det især en god ide at læse anmeldelser og evt. afprøve den i en fysisk butik. Der kan være risiko for, at det ikke føles så glidende, når man bruger den.

Pris på en god romaskine med magnetmodstand 

Et eksempel på en romaskine med magnetmodstand, som til trods for at være en magnetmodstands-romaskine, er ret populær er Abilica WinRower 2.0, som de i øvrigt hævder at være den bedste romaskine på markedet i forhold til prisen (pris 4.995,- inkl. moms).

Hvad koster en romaskine med luftmodstand?

Så romaskiner med luftmodstand er på grund af et generelt bedre flow i bevægelsen dyrere end romaskiner med magnetmodstand. 

Og det kan være selvom magnet romaskinen har flere programmer, features m.m., som den dog sjældent har. Men det er blot for at understrege, at modstandstypen i en romaskine spiller en stor rolle i forhold til prisen.

Romaskiner med luftmodstand koster ca. fra 8.995,- inkl. moms, som det fx er tilfældet med den billigste Concept 2 romaskine. Den er ofte anvendt i fitnesscentre på grund af dens robusthed. Den har også programmer og bluetooth.

Hvad koster en romaskine med vandmodstand?

En romaskine med vand koster som regel lidt mere end en romaskine (ca. 10.000,- inkl. moms), der bruger luft som modstand. Men der er tit gode tilbud på romaskiner med vand. Det er fx tilfældet hos Abilica, som lige nu har romaskiner med vand til under 9.000,- inkl. moms. 

Man skal dog være opmærksom på, at romaskiner med vandmodstand ikke altid har bluetooth. Så selvom man får en rigtig god følelse af at ro på vandet, og at rotagene har et super godt flow, så kan man gå sur i det, hvis ikke man kan tilkoble sin tablet, Ipad eller mobil. 

Afsluttende del

Man skal derfor gøre op med sig selv, hvad man har brug for at romaskinen skal kunne. Efter at have læst dette indlæg ved du, at bluetooth-funktionen kan give dig mulighed for at koble til din egen enhed, hvorigennem du kan hente app´s. 

Du ved også, at magnetmodstand er det ringeste, luftmodstand bedre og vandmodstand det bedste. Og så kan nogle romaskiner klappes sammen, så du sparer plads i hjemmet. 

Hos vores foretrukne forhandler kan du afspille en video om flere ting, du kan tage med i dine overvejelser.

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page