Hvad koster en motionscykel?

Hvad koster en motionscykel? Find svaret i denne artikel hvor vi gennemgår motionscykler i forskellige prisklasser.

I forhold til hvad en motionscykel koster, så kan du få en fin motionscykel fra 1.699,- inkl. moms.

I denne artikel gennemgår vi motionscykler i forskellige prisklasser, så du har overblik.

Vi kigger også lidt på kvaliteten, så du ikke ender med at købe noget skrammel.

Det er der nemlig stor risiko for, hvis motionscyklen er FOR billig (under 1.300 kroner).

Se selv hvad en motionscykel koster

Hvis ikke du vil læse artiklen men bare se et udvalg af motionscykler, så kan du kigge hos nedenstående forhandlere, som giver svar på, hvad en motionscykel koster.

Den første er en specialbutik, som er kendt for sin høje kvalitet. Der er også en videovejledning i forhold til køb af en motionscykel. Men hvis du vil se de billigste motionscykler, så findes de hos nummer 2 forhandler. Se evt. alle hos forhandlere og sammenlign.

Motionscykler i forskellige prisklasser

I det følgende gennemgås motionscykler i forskellige prisklasser, så du har overblik over, hvad de forskellige motionscykler på markedet koster. Artiklen gennemgår også de tekniske data og features til hver motionscykel, så du får en ide om motionscyklens kvalitet, og om den fx kan kobles til applikationer via bluetooth (features).

Motionscykler i prisklassen 1.699 – 3.995 kr. inkl. moms

Motionscykel HS-015H Hop-Sport til 1.699,- inkl. moms

Beskrivelse af HS-015H Hop-Sport motionscykel

Denne motionscykel koster 1.699,- inkl. moms. Ovenfor er der vist tekniske data.

 

Motionscyklens svinghjul har betydning for, hvor godt det føles at cykle

Det du bl.a. skal være opmærksom på er vægten på svinghjulet, i det at et tungere svinghjul, oftest, giver et bedre tråd, når du cykler.

Tråd betyder flow – det skal helst føles jævnt og glidende, når du cykler, og dette kræver, at svinghjulet kan regulere og håndtere den kinetiske energi, som du producerer, når du cykler.

Hvis du fx cykler hurtigt og/eller under høje modstandsniveauer, så producerer du mere kinetisk energi.

Hvis svinghjulet er for let, så begynder trådet at blive ujævnt og hakkende, fordi den kinetiske energi er for stor til, at svinghjulet kan opretholde et jævnt og glidende tråd.

I motionscyklen ovenfor, som koster 1.699,- inkl. moms, er det forventeligt, at svinghjulet er i den lette ende. Sjældent ses det, at svinghjulet er tungere end 5 kg, når prisen er så lav. I de tekniske data kan du også se, at modstandsniveauet (belastning) kun går til 8, og det er fordi, at svinghjulet ikke kan være med, hvis belastningen kunne sættes til højere – ikke hvis trådet skal opretholdes. 

Med denne motionscykel får du derfor en motionscykel, hvor trådet sandsynligvis vil være ok, fordi der ikke kan sættes mere belastning på end til 8. Gennemsnitligt set, så har en motionscykel 1-16 belastningsniveauer. 

 

Motionscyklen er ok for en begynder

Med andre ord så får du en motionscykel, som er ok, hvis du er begynder, men for en erfaren motionist er ovenstående motionscykel ikke det bedste bud.

 

Tablet og telefonholder

Det er langt fra alle motionscykler, som koster 1.699,- inkl. moms, som har en holder til tablet og smartphone, men det får du i denne motionscykel. Så kan du evt. se Netflix eller nyheder, imens du cykler.

 

Motionscyklen kan registrere puls

Du kan måle din puls ved at lægge hænderne på motionscyklens håndtag, men motionscyklen fungerer ikke med pulsbælte.

 

Justerbart saddel og skridsikkert styr

Du kan justere på højden på motionscyklens saddel, så du kan få en ergonomisk og komfortabel siddestilling. Styret på motionscyklen er dækket i skridsikkert skum.

 

Motionscyklen har pedaler med sikkerhedsstropper

Pedalerne har afdækninger og en forstærket stålkonstruktion, som garanterer sikkerhed under hver træningssession. 

Motionscykel HS-035H Hop-Sport til 2.499,- inkl. moms

Beskrivelse af HS-035H – Hop-Sport motionscykel

Denne motionscykel koster 2.499,- inkl. moms og er designet til hjemmebrug. Det er en god motionscykel, der hjælper dig med at forbrænde overskydende kilo, forme din krop og vedligeholde en god fysisk form.

Den har, ligesom forrige motionscykel, en svinghjulsvægt på 8 kg og samme antal modstandsniveauer, så trådet vil være det samme på denne motionscykel som ved den forrige. 

Den koster lidt mere end forrige motionscykel, fordi den er lidt større og lidt kraftigere konstrueret og holder derfor til en højere personvægt.

Masterfit TP200 motionscykel koster 3.995,- inkl. moms

Hvad koster en motionscykel?

Beskrivelse af Masterfit TP200 motionscyklen

Masterfit TP200 motionscykel koster 3.995,- inkl. moms og har et svinghjul på 7 kg, hvilket er 2 kg mere end ved de to forrige motionscykler. Det vil andet lige derfor give et bedre tråd end ved de andre motionscykler.

Derudover får du 32 modstandsniveauer, hvor du kun fik 8 niveauer i forrige. Desto flere modstandsniveauer en motionscykel har, desto mere gradvist kan du øge belastningen, fordi der er et mindre spring imellem hvert modstandsniveau, end hvis der var få modstandsniveauer.

 

Masterfit TP200 har 16 indbyggede træningsprogrammer

I denne motionscykel, der koster 3.995,- inkl. moms får du også 16 indbyggede træningsprogrammer. Det er relativt mange træningsprogrammer i en motionscykel til den pris.

Det kan være motiverende at følge et træningsprogram, der er lavet af fagpersoner, og i øvrigt variere mellem forskellige træningsprogrammer. Nogle af dem er fx fedtforbrændingsprogrammer, interval, – og kontinuerlige konditionsprogrammer. Hvis du vil have udspecificeret, hvilke træningsprogrammer der præcist er tale om, så kan du prøve at høre forhandleren om dette.

 

Motionscyklens display

I motionscyklens display vises de mest gængse data som fx informationer om din træning, træningsprogrammet, tid, distance, modstandsniveau og forbrændte kalorier. Du kan dog ikke simulere din træning i 3D ved at følge træningsprogrammer fra applikationer, da denne motionscykel, der koster 3.995,- ikke har bluetooth. Hvis du vil have mulighed for bluetooth, så skal du betale lidt ekstra (se om lidt).

 

Motionscykel til 3.995,- har et justerbart saddel

Sædet kan justeres horisontalt og vertikalt, hvilket giver mulighed for at finde den helt korrekte siddestilling.

 

Håndpuls men ikke pulsbælte

Der er indbygget pulsmåling i håndtaget, så du kan følge din puls, når du træner, men du kan ikke tilkoble pulsbælte.

Motionscykler i prisklassen 4.495 – 7.495 kr. inkl. moms

Nu er vi lidt mere oppe i prisen end ved forrige motionscykler. I denne Stream motionscykel har du mulighed for at tilkoble til applikationer og dermed følge træningsprogrammerne i de forskellige app´s. Du kan fx hente gratis appen iConsole+, som har mange forskellige programmer.

Her kan du også simulere træningen i 3D – dvs. cykle alle ruter, som du kan finde i Google Maps og simulere det på din tablet. Du kan afspille videoen, herunder, for at få indsigt i iConsole+.

Beskrivelse af Abilica Stream Adventure der koster 5.799,- inkl. moms

Abilica Stream Adventure leveres i et eksklusivt design. Adventure er udstyret med elektronisk justerbar magnetmodstand med 32 belastningsniveauer samt en computer med 12 udfordrende træningsprogrammer, til at give dig ekstra inspiration og motivation.

Du får her en solid motionscykel, som giver dig høj kvalitet, og er perfekt til hjemmetræning.

Det 8kg tunge svinghjul giver et jævnt tråd og giver dig god udfordring med med modstanden.

Den justerbare siddehøjde gør at cyklen kan tilpasses brugere fra højden 135cm til 195cm. Samtidig har Adventure et lækkert og robust styr, med forskellige grebsmuligheder. Styret har en udformning, som får dig til at sidde ret op, hvilket er en fordel hvis du har ryg eller skulderproblemer.

Computeren er meget brugervenlig og let at gå til. Hvis du trænger til ekstra underholdning under træning, har computeren indbygget bluetooth og kan tilsluttes en smartphone eller tablet. Her kan du bla. anvende gratisappen iConsole +, hvor du kan lave dine egner ruter rundt i hele verden, via Google Maps. Modstanden justeres til tærrenet, for at give dig den mest realistiske oplevelse. Når du er kommet i mål kan du nemt dele dine træningsresultater på facebook m.m.

Cyklen kommer med indbyggede håndpulsmålere, og er samtidig kompatibel med pulsbælter, der bruger ukodet frekvens som Tunturi Pulsbælte og visse Polar modeller. Brugeren får med pulsaflæsningen mulighed for at benytte sig af pulsprogrammer, der giver en dynamisk træning tilpasset til pulsen

Foran på cyklen findes to transporthjul, der gør at du nemt kan flytte cyklen, uden at skulle løfte i den.

Abilica Voyage BT motionscykel

Hvad koster denne motionscykel?

Denne motionscykel ved navn Abilica Voyage BT koster 6.799,- inkl. moms. Det er en god motioncykel til hjemmebrug, der har bluetooth, og som kan kobles til tablet og smartphone, hvor du kan også kan hente gratis applikationer som iConsole+. 

Beskrivelse af motionscyklen

Motionscyklen, der koster 6.799,- inkl. moms er en god og robust motionscykel, der holder til en brugervægt på 150 kg. Den fås hos specialbutikken.

Der er et rimeligt tungt svinghjul på 8 kg, som giver dig et godt tråd, og så er den unik ved at have en meget lav indstigning, fordi højden på sædet kan justeres meget langt ned. På den måde er motionscyklen god i forbindelse med fx rehabilitering og genoptræning efter skade.

Motionscyklen har 32 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer, men i det at motionscyklen har bluetooth, så kan du hente applikationer ned og følge træningsprogrammer fra applikationerne, hvis du vil have endnu flere programmer at vælge imellem.

Motionscyklen, der koster 6.799,- inkl. moms kommer med indbyggede håndpulsmålere, men er kompatibel med pulsbælter, der bruger ukodet frekvens som Tunturi Pulsbælte og visse Polar modeller. Brugeren får med pulsaflæsningen mulighed for at benytte sig af pulsprogrammer, der giver en dynamisk træning tilpasset til pulsen.

Beskrivelse af motionscyklen der koster 7.495,- inkl. moms

Denne Abilica Premium UB BT motionscykel, der koster 7.495,- inkl. moms har et 9 kg tungt svinghjul, som er i den tunge ende. Du skal derfor ikke bekymre dig om, om trådet er godt ved denne motionscykel – det er det.

Motionscyklen, der koster 7.495,- inkl. moms har en brugervægt på 200 kg, så motionscyklen er særdeles kraftigt, solidt og stærkt konstrueret i alle komponenter – også i forhold til sædet, pedalerne og styret. 

Motionscyklen bruger elektromagnetisk modstand (EMS) som giver høj belastning og driftssikkerhed.

Motionscyklen har 32 forskellige modstandsniveauer gør, at alle vil kunne blive udfordret på denne cykel.

Via Bluetooth har du mulighed for at koble din smartphone eller tablet til computeren og anvende gratis apps, som iConsole+ og Fit Hi Way, hvor du kan lave dine egne ruter i Google Maps og cykle ruter, imens du ser billeder fra Google Streetview.

Det smarte er bl.a., at modstanden på cyklen ændrer sig afhængig af terrænet, som du cykler i.


På motionscyklen har du også mulighed for opkoble til de populære apps Zwift og Kinomap.

Det justerbare sæde giver også mulighed for, at brugere i stort set alle højder kan anvende denne cykel og giver dig samtidig mulighed for at finde den perfekte og mest komfortable siddestilling.

Kraftige transporthjul i PVC gør, at produktet kan flyttes enkelt og nemt.

Motionscyklen kommer med indbyggede håndpulsmålere og er samtidig kompatibel med pulsbælter, der bruger ukodet frekvens som Tunturi Pulsbælte og visse Polar modeller (ligesom forrige motionscykel, der koster 6.799,- inkl. moms).

Brugeren får med pulsaflæsningen mulighed for at benytte sig af pulsprogrammer, der giver en dynamisk træning tilpasset til pulsen.

Konklusion på artiklen: Hvad koster en motionscykel?

I forhold til spørgsmålet: Hvad koster en motionscykel? Så har denne artikel gennemgået en række motionscykler i forskellige prisklasser. Vi har gennemgået motionscykler i budgetklassen helt ned til prisen 1.699,- inkl. moms og op til 7.495,- inkl. moms. Forskellen imellem de forskellige motionscykler er primært forskel i svinghjulets vægt og dermed hvor behageligt det føles at cykle på motionscyklen. Som artiklen gennemgik, så skal det helst føles jævnt og glidende, når du cykler – også under høje modstandsniveauer og ved høje hastigheder. I takt med at prisen stiger, desto tungere bliver svinghjulet, generelt. Med andre ord så får du et bedre tråd ved de lidt dyrere motionscykler end de billige.

Derudover har den gennemgående forskel været, om motionscyklerne har bluetooth og dermed mulighed for opkobling til Ipad og smartphones, så du kan benytte applikationer som fx iConsole+.

Og så har der også været forskel i antallet af træningsprogrammer og motioncyklens maksimale brugervægt.

Relaterede artikler