Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Vegansk

Komælk og animalsk protein øger IGF-1, som er et voksehormon, der kædes sammen med accelleret aldring samt øget risiko for cancer. Vælg derfor vegansk og undgå stigninger i IGF-1. 


Gå til forhandler

Hvordan opbygger man muskler hurtigt? Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Er det nødvendigt med ekstra protein?

Omkring 1 gram per kg kropsvægt per dag er nok. Det kan du hurtigt få dækket igennem kosten. Se her:

100 gram a:

Grønne linser = 23 gram protein

Kikærter = 20 gram protein

Hvide bønner = 7,1 gram protein

Brune ris = 8,5 gram per 100 gram (100 pose)

Spiser du dette som ét måltid, så får du 58,6 gram protein. Det er i ét måltid. Som morgenmad spiser du måske:

200 gram havregryn med blåbær og rismælk = 27 gram protein. På 2 måltider er du nu oppe på: 58,6 g + 27 g protein = 85,6 g protein. Og så spiser du også aftensmad og måske mellemmåltider. Pointen er, at du snildt kan dække behovet på ca. 1 g protein per kg du vejer. Du kan også hurtigt overstige dette. Proteinsupplement er derfor ikke nødvendigt, men hvis du VIL have protein som tilskud, så er et plantebaseret/vegansk tilskud det eneste rigtige. 

Problemet med komælk og animalsk protein

Problemet med komælk og animalsk protein er, at det øger IG1-1, som kædes sammen med hurtigere aldring og øget risiko for cancer. Dette kan du få uddybet nærmere på nutritionfacts. Så den der med, at du skal ikke være bange for at få for meget protein, er forkert. Over tid ældes du hurtigere end hvis du spiste planteprotein eller skar ned på proteinindtaget fra komælk og animalsk protein. Du kan sagtens nedbryde proteinet, selvom det slider på nyrerne (hvis animalsk). Dvs. at du på den korte bane ikke vil opleve nogen ændring, men dag efter dag, uge efter uge, måned efter måned og år efter år, så vil du. Dette er ikke mine egne ord, i det jeg ikke er uddannet diætist men fysioterapeut. Alt min info omkring diæt bygger derfor på viden fra nutritionfacts. Her kan du finde alt om kost, og kostens indflydelse på dit helbred. 

Et det nødvendigt med ekstra protein?

Svaret er derfor, at proteintilskud ikke er nødvendigt for at bygge muskler

Det er et spørgsmål om at få nok fibre og antioxidanter. Det er ikke et spørgsmål om proteiner

Der eksisterer stadigvæk den her protein-myte, hvor alting handler om proteiner. Prøv bare at Google proteiner, og du vil se, hvad jeg mener. Der er mange, der skriver noget lignende: “Proteiner er essentielt for, at du kan få fremgang med din træning, og du skal sørge for at spise 2 gram protein per kg, du vejer for at kunne få fremgang i din træning…” Bla. bla. bla. Det er helt forkert. Muskelopbygning kan fint ske med omkring 1 gram per kropsvægt per dag. Muskelopbygning hænger også i stor grad sammen med restitution, testosteron, GH samt et ordentligt træningsprogram, hvor der er mange sæt og fokus på basisøvelser. 

Prøv at se denne video hvor Dr. Gregor fortæller om den store protein fiasko. 

Fibre

Fibre (se dagligt behov) virker antiinflammatorisk, er godt for fordøjelsen, og så går teorien på, at det hjælper til at skylle tungmetaller ud af kroppen, fordi fibrene er en klæbrig masse, som trækker ting med sig ud. Der er mange videoer på nutritionfacts omkring fibre. Her er en af dem

Antioxidanter

Antioxidanter er vigtige i forhold til at beskytte celler mod oxidativt stress (Frie radikaler). Men antioxidanterne skal komme naturligt fra frugt, grøntsager og bælgfrugter. De skal ikke komme som vitaminpiller (øget dødelighed ved vitaminsupplering). 

Salt

Nu hvor vi er i gang, så undlad også at tilføre din mad salt. Der er rigeligt salt i mad i forvejen. Øget saltindtag er associeret med mange dårligdomme.

Bønner er super sundt!

Bønner er sundt. Også for hjertet. Du kan få en lavere hvilepuls af at spise bønner. Se selv. Din hvilepuls skal maksimalt være 60 slag i minuttet.

Find selv alt, hvad du vil vide på nutritionfacts. Pas godt på dig selv.  

Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page