Inshape pro romaskine med vandmodstand

Inshape pro romaskine med vandmodstand

Inshape pro romaskine med vandmodstand

Her er samlet 3 forhandlere, der alle har et bredt udvalg af romaskiner med vandmodstand.

Du kan også tage et kig på Amazon.


Forhandler


Forhandler


Forhandler


Buy on Amazon

Inshape pro romaskine med vandmodstand

At en romaskine kan regulere modstanden via vand i stedet for via magnetisme, er noget relativt nyt. 

Der findes 3 drivkræfter til at regulere modstand i en romaskine.

  1. Magnet
  2. Luft
  3. Vand

Magnet

Hvis vi skal rangordne de 3, så er magnet modstand det dårligste.

Med magnet fungerer rotrækkene fint nok under lav intensitet, men når du begynder at trække hårdere til, så føles det urealistisk, og der er et dårligt flow i rotrækket.

Med andre ord – rotrækket føles ikke som en flydende bevægelse, som er det, man efterstræber.

Magnetmodstand er indbygget i de billigere romaskiner, og der er en stor prisforskel mellem en romaskine med magnetmodstand og en med luft eller vand som modstand.

Også selvom romaskinen med magnet fx har flere funktioner end den med luft eller vand (se beviset om lidt).

Det kan fx være mange flere træningsprogrammer, tilkobling til Iphone, flere modstandsniveauer, tilkobling til pulsbælte osv.

Så alene bremsesystemets drivkræft giver en stor prisforskel.

Hvis du tager et kig på nedenstående to romaskiner, så kan du se en kæmpe prisforskel, alene, på grund af bremsesystemet. Tunturi Performance R50 har magnet. Tunturi Platinum Rower PRO har magnet og luft kombineret. Det kan læses under produktbeskrivelsen. De har åbenbart glemt at skrive det på under bremsesystem, hvor du kan se, at der står magnet ud fra begge romaskiner. Hvis du vil se produktbeskrivelsen så klik her


Sammenklappelig romaskine


Sammenklappelig romaskine

Inshape pro romaskine med vandmodstand

Bemærk den store prisforskel imellem disse to romaskiner. Den ene koster 8.999,- og den anden 14.999,- Det er en forskel på 6000,-. Og det er selvom, at den billigste romaskine har:

  1. Elektronisk justering af modstand i stedet for manuel.
  2. Har 12 træningsprogrammer hvor den dyre har 3.
  3. Har dobbelt så mange modstandsniveauer.
  4. Kan tilkobles til pulsbælte.

Og vi kan faktisk tilføje, at den dyre er et kombineret magnet,- og luft bremsesystem. Det er ikke en 100 % luft.

Jeg siger det bare. Vær opmærksom på prisforskellene og vurder selv, om du synes, at det er værd at betale det ekstra. Luftsystemet er bedre end magnet. Det er der ingen tvivl om. Men om det er 6000,- værd – er op til en selv at vurdere.

Luftmodstand

Så luft er bedre end magnet i en romaskine. Rotagene bliver mere flydende og naturlige, men det er ikke helt autentisk. Det føles ikke helt som at ro på vandet.

Vandmodstand

Så man begyndte at udvikle romaskiner, der regulerer modstanden via vand, og man fortsætter med at tænke i vand, fordi det blev et hit. Aldrig før har man kunne ro i en romaskine med så autentiske rotræk – det føles som at ro på vandet. Og hver gang at man tager et rotræk, så giver romaskinen lyd af et behageligt skvulp fra vandet.

Inshape pro romaskine med vandmodstand

Udover vand så fokuser man også på stabilitet. Disse 2 ting har været omdrejningspunkter i udviklingen af den såkaldte inshape pro romaskine med vandmodstand. Der er fx et minimum af skruer, og desto færre skruer, desto bedre stabilitet – også på den lange bane, i det skruer kan blive løse.

Regulering af vandmodstand i inshape pro romaskiner

Når du vil justere modstanden på din romaskine med vandmodstand, så gør du det oven på vandtanken. Dette er meget nemt at gøre og kan udfordre dig fra let roning til meget hård.

Jo mere intensitet der lægges i rotagene, jo højere modstand får du. Dette giver en perfekt tilpasset træning, fordi du udfordres med dine egne kræfter. Så når du bliver stærkere, så udfordres du med tilsvarende styrke. Hvis du har en romaskine med magnet eller luft, så får du ikke denne “luksus tilpasning”, i det modstandsniveauerne fungerer uafhængigt af trækkræfterne i din roning. 

Det er, hvad jeg har at byde på i denne omgang. Hvis du vil se udvalget af romaskiner med de forskellige bremsesystemer, så vil jeg anbefale dig at gå til denne forhandler, hvor du kan afspille en kort video, som handler om romaskiner.

Inshape pro romaskine med vandmodstand

Inshape pro romaskine med vandmodstand

Her finder du et bredt udvalg af romaskiner med vandmodstand. Der er også en video i forhold til købsovervejelser.


Se udvalget

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page