Keto morgenmad med skyr

Keto morgenmad med skyr

I denne artikel: Keto morgenmad med skyr finder du bl.a. opskrifter til, hvordan du kan lave dig en keto morgenmad med skyr.  

Er du også hoppet på keto-bølgen?

Det er blevet en stor sundhedstrend, hvor mange oplever, at de nemmere kan tabe sig og føler sig langt mindre sultne i løbet af dagen, fordi de fokuserer på at spise mad med en bestemt mængde protein, fedt og (få) kulhydrater, for at komme i ”ketose” og dermed forbrænde fedt.

Den største udfordring ved at spise efter keto-principper er dog, at man skal tænke sig godt om når man skal finde på de forskellige madretter i løbet af dagen.

Hvis man vælger de forkerte ingredienser, kan man risikere at ryge ud af ketose, og dermed miste alle fordelene ved dette stadie i kroppen.

Folk der spiser keto er meget glade for f.eks. at lave omelet eller anden form for æg med bacon, avocado, eller anden fed mad. Men hvis du ikke har tid hver dag til at lave denne morgenmad, så kan du altså stadig også bare hurtigt smække den klassiske ”yoghurt”-morgenmad sammen og stadig holde dig mæt.

Keto morgenmad med græsk yoghurt er et populært valg blandt mange, for det mætter og er ikke fyldt med sukker, som mange andre yoghurtvarianter.

Hvis du dog gerne vil have lidt andet at vælge i mellem, så kan du faktisk også afprøve det islandske mejeriprodukt skyr.

Det er blevet super populært i Danmark og udnævnt som en af de store helsetrends, men hvordan passer det sammen med keto?

Er skyr sundt – også når man spiser keto?

Svaret er, som med mange andre madprodukter, ikke et entydigt ja eller nej. Det kommer først og fremmest an på mængderne, som du spiser.

Skyr er fremragende som en enkel morgenmadsret eller som en tilføjelse i en række andre retter – det kunne f.eks. være oplagt i smoothies, sovs eller dressing.

Derudover indeholder det også betydeligt mindre sukker end mange af de klassiske yoghurtvarianter.

Der hvor man dog skal passe ekstra på, er i forhold til de varianter af skyr som man kan støde på.

Vi anbefaler, at du altid holder dig til den helt naturlige variant, der ikke har nogen smage eller tilsatte elementer.

På den måde kan du selv styre hvor sød du vil have din skyr (og hvordan den skal sødes), samtidig med at du har kontrol over hvilke slags toppings og lignende der skal ovenpå.

 

Pas på hvilket skyr du vælger

Der er desværre mange af de forskellige varianter af skyr, der faktisk indeholder flere kalorier og kulhydrater end sodavand. Hvis en skyr f.eks. har smag af bær, fersken eller lignende, så skal du altid sørge for at læse indlægssedlen. Du kan med garanti spare på både sukker, kalorier og kulhydrater, hvis du selv tilføjer bærrene ovenpå en naturlig skyr.

 

Der er få kalorier i skyr

I forhold til skyr og kalorier, så ligger skyr mellem 60 og 90 kalorier per 100 gram. De 90 kalorier er de varianter, der har en bestemt smag og dermed har flere tilsætningsstoffer, mens de 60 kalorier per 100 gram findes i de naturlige varianter. Det læner sig fint op af græsk yoghurt, for eksempel.

Hvis du så går efter den naturlige variant af skyr, så er der dog mange sundhedsfordele du får med i købet. Først og fremmest, så indeholder skyr masser af B-vitaminer, som både hjælper kroppen med at omdanne mad til energi, men som også kan styrke negle, hud og hår.

Derudover indeholder skyr også flere mineraler, såsom kalk, kalium og fosfor, der er vigtige for dine knogler og blodomløb.

Takket være det høje proteinindhold, får musklerne også næring, samtidig med at du holdes mæt i længere tid, fordi kroppen skal bruge lang tid på at nedbryde protein.


Keto morgenmad med skyr – opskrifter

Hvis du er blevet overbevist om alle sundhedsfordelene ved skyr, så kast dig endelig ud i det. Du får her to opskrifter at starte med, så du kan lave en keto morgenmad med skyr – hurtigt og nemt.

Skyr med topping

Et fint alternativ til den klassiske skål græske yoghurt. Du kan selv bestemme topping, men vi anbefaler følgende:

 • 200 gram skyr naturel
 • 1 tsk sukrin (eller mere efter behov)

Til topping kan du tilføje følgende:

 • Flødeskum
 • 20 g bær, gerne hindbær eller blåbær
 • Mandler (10-15 g)
 • Hakket mørk chokolade (10-15 g)
 • ½ æble i tern
 • Kanel

Du kan selv justere hvilke toppings du foretrækker, men det er hurtigt at piske flødeskum med lidt vaniljesukker, og så hakke chokolade, æble og mandler, der kan drysses ovenpå. Slut af med bær og drys lidt kanel ud over hele herligheden – så er der serveret. Du kan selv justere hvor sød din skyr skal være, og du kan også bruge stevia frem for sukrin. Denne ret er også oplagt som en let dessert.

Bær- og vaniljesmoothie med skyr

Hvis du hellere vil drikke din morgenmad, så kan du nemt bikse en smoothie sammen. Den kan hurtigt hældes på flaske så du kan tage den med på vejen. En smoothie kan holde sig cirka en dags tid, så du kan godt lave den aftenen inden. Men den smager dog bedst når den kommer frisk fra blenderen.

Du skal bruge følgende ingredienser:

 • 200 gram skyr naturel
 • 40 gram blåbær, brombær eller solbær
 • 40 gram hindbær
 • 15-20 gram blandede frø – f.eks. chiafrø, hørfrø eller lignende.
 • 2 tsk vaniljepulver
 • Sødestuf – sukrin eller stevia.

Tilføj gerne f.eks. proteinpulver, isterninger eller hvad du ellers ønsker i din smoothie. Derudover vælger mange at tilføje lidt kokosmælk eller kokosvand for at gøre konsistensen mere flydende, men det er op til dig. Smoothien er proppet med vitaminer og mineraler, og har samtidig et højt proteinindhold, så den kan holde dig mæt frem til frokost.

Alle ingredienser blendes sammen, enten samlet eller lidt efter lidt (så blenderen kan holde til det). Server gerne med lidt topping og drik med det samme.

Hvis du har prøvet vores opskrifter og gerne vil dele tips og tricks, eller måske har ønske om flere opskrifter, så vil vi gerne høre fra dig.

Relateret indhold

You cannot copy content of this page