Kredsløbsmaskiner

I denne artikel gennemgår vi forskellige kredsløbsmaskiner på markedet i forhold til tekniske data og pris. Hvis du vil direkte til en forhandler, så har du her 3 forhandlere, som Iformsupport anbefaler.


Forhandler


Forhandler


Forhandler

Hvilke kredsløbsmaskiner er de mest populære?

De mest populære kredsløbsmaskiner er løbebåndet, motionscyklen, siddecyklen, romaskinen og crosstraineren. Derudover er gåbånd også ved at vinde indpas hos mange – særligt dem der arbejder hjemmefra og på kontor.

Løbebåndet som kredsløbsmaskine


løbebånd som kredsløbsmaskine

Løbebåndet har været populært i mange år, og der udvikles stadigvæk på det. Man har især fokus på motivationsdelen – det skal være sjovt at løbe.

Træningsprogrammer

Derfor finder man mange løbebånd med indbyggede træningsprogrammer.

Nogle løbebånd har 10-20 stk. – andre har over 40 træningsprogrammer. Den brede vifte af træningsprogrammer giver mulighed for at variere sin træning, så det ikke bliver kedeligt. Du kan se specifikationer på 2 forskellige løbebånd nedenfor og bemærke forskellen i antallet af træningsprogrammer.

Specifikationer

 

Motor HK 5 HK
Hastighed 0.8 – 24.0 km/t (i 0,1 km/t trin)
Hældning 0 – 15%
Løbeflade L x B 153 x 55 cm
Computer Ja
Computer data Tid, hastighed, afstand, kalorieforbrug, puls
Træningsprogrammer 44stk.
Brugerprofil Op til 9 stk.
Pulsmåling Ja (Pulsbælte er tilkøb)
Foldbar Ja, soft drop
Opsat størrelse L x B x H 192 x 93 x 149 cm
Foldet størrelse L x B x H 137 x 93 x 157 cm
Egenvægt 117 kg
Maks. brugervægt 150 kg
Strøm 220V

Specifikationer

 

Motor HK 2,25 – 4 HK
Hastighed 1 – 20 km/t (i 0,1 km/t trin)
Hældning 1 – 15%
Løbeflade L x B 141 x 50 cm
Computer Ja
Computer data Tid, hastighed, afstand, kalorier, puls
Træningsprogrammer 18 stk.
Pulsmåling Ja i håndtag
Foldbar Ja
Opsat størrelse L x B x H 190 x 85 x 145 cm
Foldet størrelse L x B x H 80 x 85 x 160 cm
Egenvægt 87 kg
Maks. brugervægt 150 kg


Besøg denne forhandler

Applikationer og software programmer

Derudover kan de fleste løbebånd tilkobles applikationer. Et fåtal kan kobles til software programmer som fx Kettler World Tour, så du kan løbe rundt i alverdens byer i 3D grafik på tv-skærmen eller Ipaden (se senere).

Stigningsmulighed

Nogle løbebånd har stigningsmulighed, så det føles som at løbe op ad bakke, når du eleverer løbebåndet. Oftest har et løbebånd en stigning på mellem 0-15 %, men du kan også finde løbebånd, som kan eleveret mere end 30 %.

Affjedring

Der udvikles meget på dette område, fordi løb er hårdt for leddene. Derfor gør man meget ud af, at løbebåndet skal have en god affjedring, men der er stor forskel på, hvor god affjedringen er på de enkelte løbebånd.

Hvis du har problemer med knæ eller hofter, eller du er overvægtig, så skal du for det første overveje, om et løbebånd er den rigtige kredsløbsmaskine for dig. Hvis løbebåndet motiverer dig mest, så skal du kigge nøje efter, hvor god en affjedring løbebåndet har.

Det bedste vil være at besøge forhandleren i hans fysiske butik, men du kan også finde løbebånd i webshoppen, som signalerer fokus på affjedring, og hvis du oplever det modsatte, så kan du sende løbebåndet retur.

Du kan få en ide om, hvor god affjedringen er ved at kigge på produktbilledet, læse beskrivelsen og ellers skrive til forhandleren og høre denne mening om affjedringen. I nedenstående model: KETTLER ALPHA RUN 600 LØBEBÅND kan man godt få et indtryk af, at affjedringen er god. Og i beskrivelsen skriver forhandleren også, at løbebåndet har et optimalt støddæmpningssystem.


beskrivelse på kredsløbsmaskine


kredsløbsmaskine


Besøg forhandleren

Et løbebånd er en god kredsløbsmaskine, fordi du kan sætte et højt tempo, justere på hældningen og få kvalitet i din træning ved at følge de indbyggede træningsprogrammer.

Regelmæssig træning på løbebåndet kan give dig et bedre kredsløb i form af lavere kolesteroltal, stærkere hjerte, øget antal i mitokondrier (cellernes energikraftværker) og øget evne til at optage og udvinde ilt (øget kondition). Hvis du vil have yderligere vejledning i forhold til køb af dit nye løbebånd, så kan afspille videoen herunder.

https://www.youtube.com/watch?v=-Eycl8bL5GA&feature=emb_logo

Forhandleren har også videoer til andre kredsløbsmaskiner.


Gå til denne forhandler

Motionscykel som kredsløbsmaskine

En motionscykel er også en god kredsløbsmaskine og er mere skånsom for leddene i forhold til træning på et løbebånd.

Forklaringen er at under løb er der en afsæt, svæve,- og landingsfase. Når foden lander (landingsfasen), så absorberes der stød i sener, ledbånd, led og muskler i primært ankler, knæ og hofter, men bækkenet og lænden mærker også til stødene.

Stødene bliver naturligvis større, desto mere man vejer, og hvis man løber udendørs, så er stødene også mere, end hvis man løber på et løbebånd, fordi der ingen affjedring er – udover den der i dine løbesko. Så uanset hvad så får du stødpåvirkninger under løb, som du ikke gør, når du cykler på motionscyklen. 

I de fleste motionscykler er der træningsprogrammer og forskellige modstandsniveauer, så du kan regulere på, hvor meget belastning du vil cykle med.

Der er en vigtig ting at lægge mærke til, når man vælger motionscykel, og det er vægten på svinghjulet. En tommelfingerregel siger, at desto tungere svinghjulet er, desto bedre cykelflow er der, fordi den kinetiske energi, som du producerer, når du cykler bedre kan “håndteres” via et tungt svinghjul i forhold til et let.

Det er dog ikke alene svinghjulets vægt, der spiller ind på flowet – bremsesystemet spiller også ind. En kombination af et godt bremsesystem og et svinghjul på mindst 7 kg finder man i motionscykler fra 3995 kroner inkl. moms og opefter. I motionscykler til et par tusind kroner er der næppe et godt cykelflow, så hvis man interesserer sig for så billig en motionscykel som sin næste kredsløbsmaskine, så bør man besøge forhandleren og prøve den af i praksis. 

Vær opmærksom på, at der er et kæmpe spring i kvaliteten på en motionscykel til 2000 kroner i forhold til en motionscykel til 4.495 kroner. Du kan fx se de 2 motionscykler, som er vist herunder og bemærke en stor forskel i de tekniske data.

Abilica Stream UB VIII motionscykel


motionscykel som kredsløbsmaskine
Kredsløbsmaskine produktbeskrivelse


Køb den her

Ovenstående motionscykel er en rigtig god kredsløbsmaskine i forhold til prisen. Iformsupport har ikke kunnet finde en ligeså god en kredsløbsmaskine hos andre forhandlere i Danmark. For blot 4.495,- inkl. moms. får du et tungt svinghjul på 9 kg, 32 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer.

Endvidere kan du tilkoble applikationen iConsole+, som gør, at du kan simulere din træning på Ipad eller smartphone. Med andre ord – du kan lave en rute i Google Maps overalt i verden, og så kan du cykle ruten hjemme i stuen.

Tag fx en tur til Paris. Hvis du vil have mere info omkring iConsole+, så kan du læse indlægget: Motionscykel med computer. Her kan du også afspille en video, der forklarer, hvordan applikationen virker.

For at sammenligne en motionscykel til omkring de 4.495,- inkl. moms med en til fx 2.799,- inkl. moms, så kan du se nedenstående kredsløbsmaskine og bemærke, at den fx ikke har træningsprogrammer, og svinghjulet er på blot 6 kg. 


pris på kredsløbsmaskine
produktbeskrivelse til en kredsløbsmaskine

Køb den her

Siddecyklen er også en udmærket kredsløbsmaskine

En siddecykel, som vist herunder, er også en udmærket kredsløbsmaskine. Den største fordel ved en siddecykel er, at den har en meget lav indstigning. Derudover er sædet mere bredt i forhold til på en almindelig motionscykel, og der er et rygstykke, så du sidder mere bekvemt.


kredsløbsmaskine
De to kredsløbsmaskiner, som er vist ovenfor, kan købes hos denne forhandler:


Køb den her

Hvis en siddecykel skal være din næste kredsløbsmaskine, så kan du også tage et kig hos disse (åbnes i et nyt vindue):


Forhandler


Forhandler

En romaskine er en god fullbody kredsløbsmaskine


romaskine


romaskine som kredsløbsmaskine

En romaskine er også en af de gode kredsløbsmaskiner, fordi du både bruger ben, ryg og arme, når du bruger romaskinen. Romaskiner fås med forskellige bremsesystemer. De bedste er dem med vand – som den du ser ovenfor.

Dernæst kommer romaskiner med luft og til sidst kommer romaskiner med magnetmodstand. Der er et helt fantastisk flow i roningen, når romaskinen bruger vand som modstand, fordi modstanden reguleres i forhold til, hvor hårde dine rotræk er.

Det betyder, at følelsen af at ro “på vandet” bliver meget autentisk.

Hvis du vil læse mere om romaskiner med vand, så kan du læse indlægget: Romaskine med vand. Nedenfor er de samme forhandlere som før – de sælger også romaskiner. Ved klik kommer du ind på forhandlerens side med romaskiner.


Forhandler


Forhandler


Forhandler

Kredsløbsmaskinen crosstrainer er god til at kombinere stram-op og kondition

En crosstrainer er en god kredsløbsmaskine i forhold at kombinere, stram-op-træning og konditionstræning. De forskellige modstandsniveauer gør, at det kan blive hårdt at “træde og trække”, hvilket stimulerer til en stram-op-effekt af både ben, balder, ryg, arme og skuldre. Der er mange, der anskaffer sig crosstraineren som kredsløbsmaskine, fordi man får arme og ryggen med, når man træner. 

Ved romaskinen træner du også hele kroppen, men på crosstraineren får du en angrebsvinkel, fordi du står op. Du kan træde lidt frem og lidt tilbage og på den måde justere “angribe” musklerne fra forskellige vinkler. Du kan fx træne balder intensivt i 5-10 minutter og derefter skifte vinkel, så det går mere i forlårene. Du kan se denne kredsløbsmaskine, herunder. Der er også en videovejledning fra forhandleren.

kredsløbsmaskine
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=eMW5yP3jES4&feature=emb_logo

Besøg forhandleren

De 2 andre forhandlere sælger også crosstrainere. De har dog ikke en videovejledning, ligesom ovenstående forhandler har.


Forhandler


Forhandler

Gåbånd

Et gåbånd er ikke den mest effektive kredsløbsmaskine, fordi hastigheden på gåbåndet typisk ikke kan blive højere end 5 km/t. Men mange bruger gåbåndet for at holde sig igang, imens de arbejder ved skrivebordet.

Man placerer gåbåndet ved skrivebordet, og så begynder man at gå. Det er smart, i det at man så kan få tilbagelagt de 10.000-12.000 skridt om dagen, som sundhedsstyrelsen anbefaler. Hvis du vil vide, hvor mange skridt du har gået, så kan du købe en skridttæller, som er indbygget i mange sportsure. Der er fx et til 119,- inkl. moms. vist nedenfor. 


Motionsudstyr til kontoret
Gåbånd og sportsur

Tekniske data på kredsløbsmaskiner

Når du kigger på kredsløbsmaskiner, så er det vigtigt, at du kigger på de tekniske data/specifikationerne. Det er nemlig de rå facts om kredsløbsmaskinen. Nogle forhandlere skriver mange tekniske data på deres kredsløbsmaskiner, imens andre ikke angiver så mange, men til gengæld skriver detaljeret om produktet under produktbeskrivelsen. Bemærk dog, at produktbeskrivelser også er en salgstekst.

Det er tekniske data ikke. Det er rå facts. Derfor kan det blive nødvendigt at stille spørgsmål til forhandleren omkring den kredsløbsmaskine, du har kigget på. Særligt, hvis du køber den i webshoppen og ikke besøger forhandleren i dennes fysiske butik.

Kredsløbsmaskiner og fortrydelsesret

Du har altid minimum 14 dages fortrydelses, når du køber en kredsløbsmaskine eller et hvilket som helst andet produkt, men hos nogle forhandlere har du en længere periode at fortryde dit køb i. Det gælder fx hos nedenstående forhandler, hvor du har hele 60 dages fortrydelsesret.

Så selvom denne forhandler er kendt for kredsløbsmaskiner og andet fitnessudstyr af høj kvalitet, så giver det en ekstra tryghed, at fortrydelsesrettet er hele 60 dage.

Hvis du vil læse mere om forhandlerens handelsbetingelser, så kan du klikke på fotoet, herunder. 


fortrydelsesret på kredsløbsmaskiner

Applikationer og software programmer til de enkelte kredsløbsmaskiner

Som vi kort var inde på i indledningen, så kan der tilkobles applikationer og software programmer til nogle kredsløbsmaskiner. Kort sagt så kan du bruge følgende:

 1. Applikationen iConsole+
 2. Kettler World Tour

Applikationen iConsole+

Abilica har deres egen applikation til nogle af deres motionscykler. Appen hedder iConsole+ og er gratis at anvende. Den passer til alle deres motionscykler, hvor Stream indgår i navnet. Du kan fx få Abilica Stream UB til 4.495,- inkl. moms. (den vi kiggede på i starten). En fantastisk motionscykel til prisen. Hvis du går frem til 1 minut og 40 sekunder i videoen nedenfor, så kan du få indsigt i iConsole+.

https://www.youtube.com/watch?v=zEp8gce-LqY
motionscykel som kredsløbsmaskine

Besøg forhandleren

Kettler World Tour til kredsløbsmaskiner

Der findes et software program, der hedder Kettler World Tour, og som kan tilkobles kredsløbsmaskiner fra Kettler.


Software program til motionscykel med tv skærm


simulator program til motionscykel

Kort fortalt, så kan programmet tilkobles følgende kredsløbsmaskiner fra Kettler:

 1. En motionscykel
 2. Et løbebånd
 3. En crosstrainer
 4. En romaskine

Alle de ruter, som du kan finde på Google Maps, kan du gennemføre på din kredsløbsmaskine hjemme i stuen. Du får et særdeles realistisk skærmbillede i 3D på din tv skærm eller Ipad, hvor du kan “bevæge” dig rundt i alverdens byer. Du kan også konkurrere imod andre via onlineportalen. Her kan du tilmelde dig grupper og konkurrere imod andre grupper, hvis du vil det. 

I indlægget: Motionscykel med simulator gennemgås Kettler World Tour mere præcist. Du kan købe Kettler World Tour programmer her. Og de to forhandlere nedenfor sælger Kettler kredsløbsmaskiner.


Forhandler


Forhandler

Hvilken kredsløbsmaskine skal du vælge?

Vi har nu gennemgået:

 1. Løbebåndet
 2. Motionscyklen
 3. Siddecyklen
 4. Crosstraineren
 5. Gåbåndet

Men hvilken kredsløbsmaskine skal du vælge?

Indlysende nok, så er de alle gode til at træne kredsløbet, fordi de alle er kredsløbsmaskiner. Forskellen imellem dem er:

 • Muskler der aktiveres
 • Belastningsforhold

Muskler der aktiveres

Der er forskel på, hvilke muskler du aktiverer ved de forskellige kredsløbsmaskiner. På en motionscykel er der mest benene, du træner. Armene bruges kun til at stabilisere. Derudover, så er det mest lårene, du træner. Du får ikke trænet balderne i samme grad, som hvis du løb på et løbebånd, eller trænede på en romaskine eller crosstrainer. 

Belastningsforhold

Men motionscyklen har den fordel, at du ikke belaster dine led i samme grad, som hvis du løb på et løbebånd. 

Din beslutning bør derfor bero på, hvilke muskler du ønsker at træne. Vil du fx både træne ben, balder, arme, skuldre og ryg, så er crosstraineren det rigtige valg. Hvis du er fint tilfreds med primært at træne lår, fordi formålet blot er at træne kredsløbet, så er motionscyklen et fint valg. Hvis du fokusere på ben, balder, ryg og arme, så er romaskinen også en mulighed. Særligt den med vandmodstand, fordi modstanden så kan tilpasses i forhold til, hvor hårdt du ror. 

Hvis du døjer med dårlige knæ og hofter, så bør du kritisk vurdere på, om løbebåndet skal indgå i din købsbeslutning af din nye kredsløbsmaskine. De andre kredsløbsmaskiner, som vi har gennemgået har mildere belastningsforhold, fordi der ikke er en afsæt, svæve og landingsfase under brug.

Iformsupports udvalgte forhandlere af kredsløbsmaskiner

Her er Iformsupports udvalgte forhandlere – dem der allerede er vist nogle gange i indlægget. God træning!


Forhandler


Forhandler


Forhandler

You cannot copy content of this page