Liggende motionscykel

Hos nedenstående kan du købe en liggende motionscykel.

Specialbutikken har en video, der giver købsvejledning.


Gå til specialbutikken


Gå til en forhandler


Gå til en forhandler


Gå til en forhandler

Hvad er en liggende motionscykel?

En liggende motionscykel er sådan en, som du ser på produktbilledet.

Når man cykler på en liggende motionscykel, så får man en anden vinkel, end hvis man cykler på en almindelig motionscykel, og man sidder typisk mere behageligt, fordi sædet er bredere, og så får man støtte til lænden.

Der er også en meget lav indstigning på liggende motionscykler i forhold til på almindelige motionscykler.

Derfor egner en liggende motionscykel sig især godt til personer, der har brug for lav indstigning, og som har brug for ekstra stabilitet under cyklingen.

Det kan fx være ældre personer, og personer der er under genoptræning.

På en almindelig motionscykel har man også lidt mere overkrop med, fordi overkroppen ikke får den samme støtte, som på en liggende motionscykel.

Hvis man vil have støtte til overkroppen på en motionscykel, så er det derfor nødvendigt at læne sig henover styret.


Liggende motionscykel

Hvad er forskellen mellem en motionscykel og en liggende motionscykel?

Udover de nævnte forskelle imellem en liggende motionscykel og en almindelig motionscykel, så får du lidt mere overkropsaktivitet, når du cykler på en almindelig motionscykel, fordi du får mindre stabilitet.

I forhold til motivationen, så er det for nogle mest motiverende at cykle på en liggende motionscykel – fordi man sidder godt. Nogle kalder også en liggende motionscykel for en sofacykel. Nedenfor er vist 2 videoer. En video med liggende motionscykel, og en video med en almindelig motionscykel.

https://www.youtube.com/watch?v=aANFTBSBQvohttps://www.youtube.com/watch?v=-GpL1Qn-qZc

Begge fås hos specialbutikken

Liggende motionscykler i forskellige prisklasser

I det følgende gennemgås liggende motionscykler i forskellige prisklasser og i forhold til tekniske data og features. En liggende motionscykel kan fx indeholde træningsprogrammer og features som bluetooth, hvor du kan koble din Ipad eller smartphone til, hvis du vil det. Så kan du “ligge og cykle”, imens du følger træningsprogrammer eller bare ser nyheder eller Netflix.

Liggende motionscykler i prisklassen 4.899,- til 9.999,- inkl. moms

Tunturi E50-R liggende motionscykel (4.899,- inkl. moms)


Liggende motionscykel til under 5000 kr

https://www.youtube.com/watch?v=kvQIRCgwu3c&t=2s

Beskrivelse af Tunturi E50-R liggende motionscykel

Tunturi E50-R er en komfortabel liggende motionscykel til hjemmetræning. Cyklen er ideel til genoptræning eller til ældre mennesker, som har svært ved at bruge en almindelig motionscykel. Den liggende motionscykel har 32 modstandsniveauer, så de fleste kan blive udfordret. 

 

Indbyggede træningsprogrammer

Du kan vælge imellem 20 forskellige træningsprogrammer i den liggende motionscykel, men du kan også finde flere i forskellige applikationer.

 

Indbygget bluetooth i den liggende motionscykel

Der er nemlig indbygget bluetooth i computeren, hvilket giver mulighed for at opkoble til smartphone eller tablet. Her kan der downloades apps som Kinomap og iConsole+, som giver dig mulighed for at konkurrere mod andre, eller cykle ruter via Google Maps. Brug den integrerede tabletholder til at holde styr på dit elektronik.

 

Justerbart sæde

Sædet kan justeres både vertikalt og horisontalt for den mest komfortable træning. På siden af sædet er der håndtag til at give tryghed og sikkerhed, når der cykles. Her er der også integreret håndpulsmålere, der registrerer og viser din puls på computeren.

Den lave indstigning på cyklen, sikrer en nem af- og påstigning for brugeren.


Den fås også hos specialbutikken

KETTLER AVIOR R liggende motionscykel (5.999,- inkl. moms)


liggende motionscykel


Beskrivelse af KETTLER AVIOR R liggende motionscykel

Kettler Avior R er liggecykel, der er stabil og behagelig at bruge. Sædet er bredt og ergonomisk og har et godt rygstykke.

Derudover så har du en lav indstigning på denne liggende motionscykel.

Den liggende motionscykel er af mærket Kettler, og den har et motherstyret magnetisk bremsesystem med 16 modstandsniveauer, som justeres gennem computeren. Svinghjul på 9 kg giver dig et godt tråd. 

Computeren viser dig de vigtigste træningsdata såsom; hastighed, kalorier, puls, stuetemperatur, omdrejningstal, afstand, træningstid. Desuden har den 12 forskellige træningsprogrammer samt mulighed for 4 forskellige brugerprofiler, så du kan tilpasse din træning præcist til dine behov. 


Den fås også hos denne forhandler

TOORX BRX-R100 ERGO liggende motionscykel (6.999,- inkl. moms)


liggende motionscykel


Beskrivelse af TOORX BRX-R3000 liggende motionscykel

TOORX BRX R100 er en liggende motionscykel med de tungeste svinghjul af de liggende motionscykler, som vi har gennemgået indtil videre. Denne liggende motionscykel har et svinghjul på 14 kg og elektronisk styret magnetisk bremsesystem med 32 modstandsniveauer.

Motionscyklen har en Indbygget trådløs pulsmåler og kan lave en pulsmåling via en integreret håndpulssensor. Desuden kommer BRX-R100 ERGO med en holder til din tablet eller smartphone. 

BRX-R100 ERGO har opkobling til både KinoMap og iConsole via Bluetooth som giver en helt ny dimension til din træning.

Computeren viser:

 • Hastighed
 • Tid
 • Distance
 • Puls
 • Programmer (RPM. Programs: 1 manual, Coach (low/mid/top), HRC, watt)


Den fås også hos denne forhandler

TOORX BRX-R3000 liggende motionscykel (9.999,- inkl. moms)
Beskrivelse af TOORX BRX-R100 ERGO liggende motionscykel

TOORX BRXR 3000 liggende motionscykel er perfekt til genoptræning eller til dig, som evt. har svært ved at stige op på en cykel. Denne liggende motionscykel har et behageligt sæde og en meget lav indstigning, så du let kan komme op. Sædet kan justeres frem og tilbage, så du kan finde den rette siddestilling. I sædets håndtag er der indbyggede pulsmodtagere, så du kan holde øje med din puls men du træner. 

Den liggende motionscykel har et 16 kg svinghjul, som giver dig et super godt tråd når du cykler. Computeren er super smart og kan kobles op med flere forskellige fitnessapps, både iConsole og Kinomap, som giver dig adgang til mange træningsprogrammer. Cyklen kommer ikke med abonnement på ovennævnte apps. 

Computeren viser:

 • Tid
 • Hastighed
 • Distance
 • Puls
 • Træningsprogrammer
 • Kalorieforbrug


Den fås også hos denne forhandler

Sådan udvælger du den bedste liggende motionscykel

Når du skal udvælge din næste motionscykel, så er det selvfølgelig altid en god ide at læse produktbeskrivelsen, men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er at se på motionscyklens tekniske data, for det er de rå facts. De tekniske data er vist ved siden af de ovenstående motionscykler og her er der især en række tekniske data, som du bør kigge særligt efter.

Gennemgang af de tekniske data på motionscyklerne

 1. Svinghjulets vægt
 2. Den maksimale brugervægt
 3. Antal modstandsniveauer
 4. Antal træningsprogrammer

 

Svinghjulets vægt

Svinghjulets vægt har betydning i forhold til trådet. Det vil sige, om det føles jævnt og glidende eller ujævnt og hakkende, når du cykler. Svinghjulets opgave er at regulere den kinetiske energi (bevægelsesenergi), som bliver produceret under cyklingen.

Når du cykler hurtigt eller under høje modstandsniveauer, så dannes der mere kinetisk energi, og det stiller større krav til svinghjulet. Et tungt svinghjul har mere “at stå i mod med” end et let svinghjul. Så i reglen er det altid bedst, desto tungere svinghjulet er.

Et svinghjul på under 5 kg må betragtes som et let svinghjul, så hvis du støder på sådan en  motionscykel, så bør du vurdere på den kritisk og evt. prøve den af hos forhandleren. 

Hvis svinghjulet er mellem 5-7 kg, så er det moderat og bør stadigvæk vurderes kritisk. Fra 8 kg og op er svinghjulet tilpas tungt. Men du kan fx se, at i den sidstviste liggende motionscykel er svinghjulets vægt på 16 kg, hvilket er helt i top.

 

Den maksimale brugervægt

Den maksimale brugervægt angiver, hvor meget personvægt den liggende motionscykel kan holde til. Det er tit et overset teknisk data.

 

Antal modstandsniveauer

Modstandsniveauer angiver, hvor meget modstand du kan sætte på. Det er værd at bemærke, at hvis der er mange modstandsniveauer, så er der et mindre spring imellem hvert modstandsniveau, end hvis der var færre modstandsniveauer. En motionscykel kan fx have op til 32 modstandsniveauer.

En anden kan have 8 stk. Hvis det derfor er vigtigt for dig at opbygge belastningen meget gradvist, så er antallet af modstandsniveauer et godt teknisk data at kigge på.

 

Antal træningsprogrammer

Antallet af træningsprogrammer varierer også imellem de enkelte liggende motionscykler. En bred vifte af træningsprogrammer er selvfølgelig vigtigt, hvis man er en type, der har brug for variation for at holde sig motiveret. Men bemærk, at nogle motionscykler kan have bluetooth, så du kan koble til applikationer, som også har træningsprogrammer. Fx iConsole+. Så hvis en sådan motionscykel fx kun har 12 træningsprogrammer men har bluetooth, så kan du altid finde flere træningsprogrammer i forskellige apps.


Gå til specialbutikken


Gå til en forhandler


Gå til en forhandler


Gå til en forhandler

Relaterede artikler

 1. Sidde motionscykel
 2. Siddende motionscykel
You cannot copy content of this page