Maratonløb i prag

Kort over maratonløbets rute i Prag

kort over maraton ruten i Prag

Klik her for at åbne kortet i pdf. 

Maratonløbet starter og slutter i Prags gamle bydel (Staré Město)

Maratonløbet starter og slutter i Prags gamle bydel.

Man starter i forskellige grupper, hvor A-gruppen er det hurtigste felt.

Alle grupper starter samtidigt med at løbe, men man har naturligt placeret de hurtigste forrest i “køen”. Vi kommer ind på det praktiske senere, men på dit startnummer er angivet, hvilken gruppe du starter i.

Med deltagere fra 55 nationaliteter og et hav af tilskuere, fed musik og speaker var der god  underholdning fra start til slut.

Maratonløb i Prags gamle bydel

Man løber bl.a. på Charles Bridge

På maratonruten i Prag løber man bl.a. på Charles Bridge/Karlsbroen, som er den mest kendte bro over Vltava i Prags centrum.  Den forbinder Prags borg med Prags gamle bydel (Staré Město). Man løber allerede på broen efter ca. 1 km.

På Charles Bridge løber man på brosten, som også er tilfældet en del andre steder på ruten. Især inde omkring den gamle bydel.

Og under hele maratonløbet veksler det mellem løb på brosten og asfalt – der er ikke fx grusstier eller græs at løbe på. 

Maratonløb over Charles Bridge i Prag

Man løber forbi en statue af Edvard Beneš efter ca. 4 km

Efter ca. 4 km kommer man til gaden Loretánské nám. 1, 118 00 Praha 1-Hradčany, hvor der er en statue af præsidenten Edvard Beneš. Han var præsident i perioden 1935 – 1938 og fra 1945 – 1948. 

Maratonruten i Prag er for det meste langs floden Vltava

Under maratonløbet i Prag får man rig mulighed for at se områderne langs floden Vltava, i det det meste af løbet finder sted der.

Man løber kun væk fra floden imellem 17-19 km. Derfra forløber ruten så tilbage til Vlatava.

Og så krydser man andre smukke broer end Charles Bridge. Fx Čech Bridge som er en buebrog over floden. Den forbinder Prag-distrikterne Holešovice og den gamle bydel.

Maratonløb i Prag

Maratonløbet i Prag i forhold til det praktiske

Tilmelding

Man kan melde sig til løbet online, som sker på https://www.runczech.com. Det koster 100 EUR. Man har mulighed for at få taget billeder undervejs på ruten. Det koster 30 EUR. Efter at man har betalt modtager man en ordrebekræftelse. Og så modtager man information om, hvor man skal hente sit startnummer. Man henter nemlig ikke sit startnummer samme sted, som hvor løbet foregår. 

Afhentning af startnummer

Jeg hentede mit startnummer i ét af Prags congresscentre (Expo) på denne adresse: 5. května 1640/65, Prague 4. Inden, at man afhenter sit startnummer, så skal man have modtaget det på mail. Når man så kommer til afhentningsstedet, så fremvises mailen med startnummeret.

Løbets start og slut

Og som allerede nævnt, så starter og slutter maratonløbet i Prags gamle bydel. 

Hotellet hvor jeg boede lå blot 1,2 km fra løbets start

Jeg fandt hotellet Majestic Hotel Prague. Det tager kun 15 minutter at gå ind til den gamle bydel, hvor løbet starter. Et fint hotel med god morgenmad og service. Hvis man kommer med bil, så kan man midlertidigt holde udenfor hotellet.

Der kommer en fra hotellet og hjælper med bagagen, og bilen køres derefter ned i en parkeringskælder. Man kan få beer-spa på dette hotel. Det går ud på at ligge i et spa og så “tanke” det øl, man nu kan drikke. Det kostede ca. 800 kroner.

Tidsregistering og billeder

Når du kommer i mål, så registreres din tid via en chip i startnummeret. Lidt efter løbet kan du tjekke din tid på https://www.runczech.com. Hvis du har betalt for billeder af dit løb, så modtager du et link i din mailboks.

Vand og kulhydrater på ruten

Der var 14 stationer på maratonruten. Her kunne man få alt det vand og energi-drikke, som man havde brug for. Der var også skårede appelsiner og bananer. De fleste løbere havde derfor ikke egne forsyninger med, men fik refill ved stationerne ved hver tredje km.

Maratonløbets terræn

Maratonløbet i Prag er rimelig hårdt. Dels fordi at man hele tiden løber på enten asfalt eller brosten. Der er også lidt op og ned ad bakke. 

Maratonløb i Prag
Maratonløb i Prag

Her er lidt videoer fra maratonløbet i Prag

I videoen, vist herunder, har vi løbet ca. 1 km og afsluttet løbet på Charles Bridge.

Support fra familien

Hvis du har familie eller venner med, så vil de nemt kunne komme til forskellige steder på ruten. 

https://www.youtube.com/watch?v=HC6wMO4-EN8?feature=sharehttps://www.youtube.com/watch?v=lZWad-9S-a4

Relateret indhold

Dette indlæg: “Maratonløb i Prag” har overordnet gennemgået det vigtigste omkring løbet. Andre artikler der måske vil interessere dig er:

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page