Motionscykel med computer

Motionscykel med computer

Hvis du er på udkig efter en motionscykel med computer, så kan fx købe én af følgende:

  1. Abilicas Stream motionscykel
  2. Kettlers motionscykler

Abilicas Stream motionscykel med computer

Til alle Abilicas Stream motionscykler kan du tilkoble gratis appen iConsole+. Se videoen herunder og gå frem til 1 minut og 40 sekunder.

Kettlers motionscykler med computer

Hvis du vil have udvidede muligheder på din motionscykel med computer, så kan du købe software programmet Kettler World Tour, som passer til alle Kettlers motionscykler.

Hvis du klikker på den grønne knap, så kommer du til et indlæg, der gennemgår både iConsole+ og Kettler World Tour mere detaljeret.

Andre mærker på motionscykler med computer

Tunturi laver også motionscykler med computer.

Og så er der motionscykler i mærket, Toorx.

Hvilke data vises i en motionscykel med computer?

Hvis du vælger en motionscykel med computer, som ikke er tilkoblet Abilicas iConsole+ eller softwareprogrammet Kettler World Tour, så vises de mest gængse data i motionscyklen med computer. Disse gængse data er fx: Puls, tid, forbrændte kalorier, kadence, hastighed og modstandsniveau. Derudover har de fleste motionscykler med computer træningsprogrammer. Disse træningsprogrammer vises også på computerskærmen.

Andre Applikationer til motionscykler med computer

Nogle af Abilicas motionscykler med computer kan også tilkobles applikationen Fit Hi Way. Det er fx tilfældet ved nedenstående model.

Abilica Premium UB BT motionscykel

Hvad koster en motionscykel med computer?

En motionscykel med computer fås i forskellige prisklasser. Du kan se et udvalg fra forskellige forhandlere, herunder.

Masterfit TP200 motionscykel

Abilica Stream UB VIII motionscykel

Abilica Voyage BT

Spirit Fitness CU800 motionscykel

Findes der siddecykler med computer?

Du kan også finde siddecykler med computer. Siddecykler har meget lav indstigning. Derudover er sædet ekstra komfortabelt ved at være bredere og ved at have et rygstykke.

Siddecykler er for alle, men målretter sig særligt til personer, som har brug lav indstigning, og som har brug for den ekstra komfort som siddecykler har.

I forhold til features i computerskærmen, så er der ingen forskel mellem en siddecykel og en almindelig motionscykel. I siddecykler er der også tilkoblingsmuligheder til applikationer, og der er også indbyggede træningsprogrammer, som du kan følge.

Specifikationer på en motionscykel med computer

Inden, at du udvælger din motionscykel med computer, så skal du altid kigge på specifikationerne/tekniske data. Produktbeskrivelsen er også et kig værd, men selvom produktbeskrivelser kan være fængende, så er de også sælgende. De rå facts om motionscyklen finder du under specifikationerne. Nedenfor er der vist eksempler på specifikationer/tekniske data.

TUNTURI E80 ENDURANCE MOTIONSCYKEL

BremsesystemInduktion
Modstandsniveauer53 niveauer
Svinghjul14 kg
TræningsprogrammerJa, 43 stk
ComputerJa
ComputerdataTid, kalorier, watt, distance, hastighed, puls, programmer
FoldbarNej
Opsat størrelse (LxBxH)102 x 59 x 158 cm
PulsmålingJa i håndtag + muligt gennem pulsbælte (pulsbælte kan tilkøbes) 
Watt funktionJa, 20 – 440 per 1 watt
Egenvægt48 kg
Maks. brugervægt150 kg
Strøm220 V

Som du kan se, så får du rigtig meget information om motionscyklen under specifikationer.

Antal modstandsniveauer på motionscyklen med computer

Du får info om antallet af modstandsniveauer. Modstandsniveuaer angiver, hvor meget modstand du kan cykle med.

Desto flere modstandsniveauer, desto mere modstand kan du cykle med, men der er også mindre modstand imellem hvert modstandstrin i forhold til, hvis der var fære.

Antal træningsprogrammer

Derudover får du info om antallet af træningsprogrammer. I viste eksempel får du hele 43 stk.

Typer af træingsprogrammer i motionscyklen

Hvis du vil vide, hvilke typer træningsprogrammer, der er i motionscyklen med computer, så kan du spørge forhandleren.

Det kan fx være relevant at vide, så du kan matche træningsprogrammet med dit træningsformål, som fx kan være et vægttab.

Er der mon vægttabs/fedtforbrændingsprogrammer indbygget? Og hvor mange?

Vægten på svinghjulet

I reglen er et tungt svinghjul bedre end et mindre tungt, fordi den kinetiske energi, som du producerer, når du cykler bedre kan blive ophobet og reguleret i bremsesystemet. Dvs. at flowet i cyklingen bliver bedre, og det føles mere behageligt at cykle. Hvis svinghjulet er for let (fx under 6 kg), så kan det føles trægt at cykle. I ovenstående motionscykel med computer er der et svinghjul på 14 kg, hvilket er helt i top.

Opsat størrelse (LxBxH) på motionscyklen

Du får også information omkring dimensionerne, så du har en ide om, hvor meget den fylder, så du ved, om du har plads til den i dit hjem.

Pulsmåling i motionscyklen med computer

På nogle motionscykler er det kun muligt at se pulsen i computerskærmen, hvis man lægger sine hænder på motionscyklens håndtag. På andre er det muligt at tilkoble et pulsbælte. Med et pulsbælte, som du spænder rundt om brystet, vises din puls i computerskærmen hele tiden.

Mange foretrækker en motionscykel, som virker sammen med et pulsbælte, fordi det så bliver nemmere at træne i de såkaldte pulszoner, i det at du så ikke skal til at bøvle med at få pulsen vist ved at sætte hænderne på håndtagene, men i stedet kan koncentrere dig om cyklingen, fordi pulsen hele tiden vises på computerskærmen.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages