Motionscykel til genoptræning

Butikker der sælger motionscykler til genoptræning

Abilicaonline – gå til butikken

Fitnessshoppen – gå til butikken

Relateret indhold: Sammenlign motionscykler fra 4 danske butikker

Motionscykel til genoptræning

Hvad skal genoptræningen føre til? Hvad er dit mål med genoptræningen?

Det er vigtigt, at du gør dig tanker om, hvad genoptræningen skal føre til og sammenholder det med dit mål med din træning på en motionscykel.

Der er nemlig mange motionscykler på markedet, som kan noget forskelligt.

Nogle motionscykler har fx indbyggede træningsprogrammer, og nogle af flere programmer end andre.

Der er også forskel på kvaliteten, og om motionscyklen har lav indstigningsmulighed samt er der forskel i antallet af modstandsniveuer.

Ved at tage et kig på produktbeskrivelsen og specifikationerne kan du bedre vurdere på, om motionscyklen er den rette til dig og det genoptræningsmål, som du har.

Det er også vigtigt, at din forhandler rent faktisk ved, hvad han snakker om i forhold til sit udvalg af motionscykler.

Dvs. at forhandleren kan finde ud af at skelne mellem dem og sætte dem i forhold til dine behov og ikke blot forsøge at sælge den dyreste.

Vær opmærksom på, hvad du har brug for, og hvad du ikke har brug for, så du undgår at betale for meget.

Måske er det ikke nødvendigt for dig, at motionscyklen har et elektromagnetisk bremsesystem og at motionscyklen til genoptræning har Dot M. Display.

Måske vil du bare have en helt basal motionscykel uden alt muligt fancy.

Vil du have en motionscykel til genoptræning i dit hjem?

Hvis du vil have en motionscykel til genoptræning i dit hjem, skal motionscyklen så være foldbar? Du kan nemlig få motionscykler, der kan foldes sammen, så du sparer plads (Se fx her).

En anden ting du kan tænke på er, hvor ofte du har tænkt dig at træne, og er formålet, at du kun vil bruge motionscyklen nu og i forbindelse med genoptræning, eller har du tænkt dig at bruge den efter genoptræningsperioden.

Motionscyklen skal i sidste tilfælde have en lang levetid.

Min anbefaling er klart, at de helt billige motionscykler til et par tusind kroner, er noget som man skal forholde sig meget kritisk til. Men fra 4999,- og op efter er kvaliteten typisk ok.

Hvorfor vil du bruge en motionscykel til genoptræning?

Hvad kan motionscyklen i forhold til andet motionsudstyr?

Måske er en romaskine endnu bedre. Her kan du tænke bevægelsesmønsteret ind.

I romaskine bruger du hele kroppen, hvor du på en motionscykel primært bruger benene (dynamiske kræfter) og stabiliserer med armene.

Dette er helt fint i nogle sammenhænge. Det afhænger af formålet.

Romaskinen træner både ben og ryg, men begge kan bruges til genoptræningsformål, og begge kan bruges til at komme i bedre form og evt. tabe nogle kg.

Der er også udstyr som fx et løbebånd, men løb er væsentligt mere belastende for især knæ og hofter, og det er ikke en god ide at løbe efter fx en knæ eller hofteoperation.

Man kan sagtens komme til at løbe i fremtiden, men det er bedst at bruge en motionscykel efter en operation, fordi træningen er mere skånsom.

Du får ikke stødpåvirkninger i samme grad, når du bruger motionscyklen, hvilket skåner dine led i højere grad end på løbebåndet.

Skal din motionscykel til genoptræning have lav indstigning?

Nogle motionscykler har lav indstigning, som vi var inde på i starten af indlægget.

Alle motionscykler (tør jeg godt sige) har justerbart sæde, så du kan indstille det i højden og dermed få lavere eller højere indstigning.

Men der findes også en helt anden slags motionscykler end den traditionelle, og det er den såkaldte siddecykel, hvor indstigningshøjden er meget lav.

Genoptræning på en siddecykel giver en lidt anden træningseffekt, i det at vinklen, når du cykler er anderledes.

Du får lidt mindre rotation i bækkene, når du bruger en siddecykel.

Derudover er der bare bedre komfort og ergonomien plejer også at være en smule bedre, i det der ikke er risiko for et skævt forhold mellem styr sædehøjde, som kan give en uheldig rygstilling.

Vil du have en motionscykel med indbyggede træningsprogrammer?

Denne overvejelse er også værd at tage med sig i købsbeslutningen, i det at det kan være rart at følge træningsprogrammer, som er lavet af fagfolk, så du sikrer dig ordentlig kvalitet i din træning.

Derudover er antallet og type af træningsprogrammer også vigtigt.

Antallet kan være vigtigt i forhold til at kunne træne alsidigt, så det ikke bliver kedeligt. Typen af træningsprogrammer i motionscyklen er vigtigt i forhold til dit mål.

Desto flere træningsprogrammer der derfor er, desto større er chancen for, at du finder træningsprogrammer, der korrelerer med dit genoptræningsmål.

Hvis du er i tvivl, så skriv til din forhandler. Jeg har dette genoptræningsmål… har du en motionscykel, der har træningsprogrammer til mine mål?

Hvis han ikke kan give dig svaret, så er det nok ikke den rigtige forhandler.

Hvor mange modstandsniveauer skal din motionscykel til genoptræning have?

Motionscykler har et forskelligt antal af modstandsniveauer. Modstandsniveauerne angiver, som navnet siger, hvor meget modstand du kan sætte motionscyklen til at yde, når du træder i pedalerne.

Desto flere modstandsniveauer der er, desto lettere er hvert modstandsniveau typisk. Dette gør, at du kan øge mere gradvist end ved få modstandsniveauer.

Motionscyklens maksimale brugervægt

Under specifikationer til hvert produkt kan du se, hvor meget motionscyklens maksimale brugervægt er. Dette kan hurtigt blive et overset punkt, fordi man ikke lige tænker over det. Men det er vigtigt – den skal selvfølgelig kunne holde til din kropsvægt. Ellers er det hele jo ligemeget!

Hvor meget må din motionscykel til genoptræning koste?

Pris er selvfølgelig også en overvejelse i forbindelse med køb af en motionscykel til genoptræning. Som vi var inde på i starten – måske ønsker du ikke at betale for alt muligt fancy ekstraudstyr.

Sammenhold derfor specifikationerne på motionscyklerne

Med de forrige overvejelser in mente kan du sammenholde specifikationerne på motionscyklerne og kun betale for det, som du har brug for.

Konklusion på indlægget: Motionscykel til genoptræning

Indlæggets konklusion er, at der er en del overvejelser at gøre sig i forbindelse med anskaffelse af en motionscykel til genoptræning.

Fx er det vigtigt at dit træningsmål sammenholdes med motionscyklens kunnen, som du finder i produktbeskrivelsen og specifikationerne samt i dialog med forhandleren.

Indstigningshøjde, antallet af træningsprogrammer og modstandsniveauer samt om den skal kunne foldes sammen eller ej er overvejelser, som du kan gøre dig inden køb.

Relateret indhold

Skriv en kommentar