Powerbags – her er de bedste sandsække

Powerbags kan give en funktionel og alsidig træning, og så er de nemme og ikke mindst bekvemme at træne med. For at få lidt inspiration til træningsøvelser med en Powerbag kan du læse indlægget: Powerbag træning.

I dette indlæg vil vi i stedet fokusere på typer af Powerbags, der er på markedet og komme ind på, hvilken slags træning, der passer bedst til en given Powerbag.

Powerbags findes også i forskellige vægtklasser, mærker og design, og nogle er mere slidstærke end andre. Og så er der selvfølgelig forskel på priserne, og derfor sammenligner vi også Powerbags på tværs af forhandlere i Danmark, så du kan vælge den bedste til prisen.

Vi har udvalgt følgende Powerbags

TRX Powerbags er de bedste all-around Powerbags

TRX Powerbags vurderer vi til at være de bedste all-around Powerbags. Med det mener vi, at de kan holde til lidt af hvert, hvilket generelt er tilfældet med TRX udstyr.

Men de fås også i mange forskellige vægtklasser og har en udformning, der gør dem egnet til alle træningsøvelser, der kan laves med Powerbags.

TRX Powerbags har særdeles god holdbarhed

TRX Powerbags er solide ved bl.a. at være tredobbelt syede, og venylbetrækket gør, at de holder til det meste slags vejr og er vandafvisende. Husk på at TRX udstyr er designet til militærbrug, og TRX Powerbags er ingen undtagelse.

Du kan tage en TRX Powerbag med dig i skoven eller til stranden, og den vil i langt højere grad kunne modstå forholdene end andre Powerbags.

Selve træningen med en TRX Powerbag kan blive meget alsidig

Som forhandleren skriver, så er TRX Powerbag udstyret med 7 Polyurethanhåndtag, hvilket gør, at du kan variere i, hvor smalt eller bredt du vil holde under forskellige øvelser. Det giver bedre forudsætninger for en god ergonomi og komfort under træningen, men det øger også muligheden for flere øvelser, end hvis der var færre håndtag.

App med TRX Powerbag øvelser

Selvom TRX appen mest har øvelser til TRX-slyngetræneren, så indeholder den også øvelser med en TRX Powerbag. Disse TRX Powerbag øvelser i appen er derfor specifikt rettet til netop denne Powerbag, og det er ikke sikkert, at nogle af øvelserne kan udføres med de andre Powerbags. Netop på grund af at TRX Powerbags er de eneste med 7 håndtag.

Forhandleren der sælger disse TRX Powerbags har 4,8 stjerne på TRUSTPILOT

Selvom man efterhånden ikke kan tro 100% på anmeldelser mere, så giver det alligevel en fornemmelse af, hvor tilfredse folk generelt er med en given forhandler.

Vi har derfor fundet en forhandler, der bl.a. sælger TRX Powerbags, og som har 4,8 stjerner på TRUSTPILOT. De har i øvrigt en chat, så man hurtigt kan komme i kontakt med en medarbejder.

Gå til denne forhandler og find en TRX Powerbag

Odin Powerbags (gode til stram-op og indendørs fitness)

Odin Powerbags er billigere end TRX Powerbags, fordi de ikke holder til lige så meget. Fx er Odin Powerbags ikke egnet til at tage med sig udenfor, hvis det regner, sner eller hvis man fx tager den med sig på stranden, hvor sandet kan slide på den.

Odin Powerbags er fine i forbindelse med indendørstræning

Men hvis du har brug for en fin basic Powerbag til indendørstræning, så er Odin også fin nok. Den har ikke så mange håndtag som TRX, men du kan stadigvæk fint træne basicøvelser som squat, front squat, dødløft, thrusters, walking lunges og overhead press.

Disse øvelser er de mest grundlæggende og træner hele kroppen igennem. De er derfor gode til at styrketræne og stramme op. Og det gode ved disse øvelser er, at de kan trænes med alle Powerbags.

Odin har ikke sin egen træningsapp til Powerbag træning

Desværre har Odin ikke sin egen workout app, ligesom det er tilfældet med TRX. Men så kan man selvfølgelig træne basic-øvelserne og evt. finde andre øvelser på Youtube.

Odin har et godt udvalg af pakketilbud – altså, hvor man køber et sæt af Powerbags i forskellige prisklasser

Du kan se udvalget af Odin Powerbags her

Bodytone Powerbags (gode til stram-op og indendørs fitness)

Bodytone Powerbags minder meget om Odins Powerbags ved også at have et nylonbetræk samt lige mange håndtag. Den primære forskel er længden, hvor Bodytone Powerbags generelt er lidt længere i forhold til de mere kompakte Odin Powerbags.

Bodytone Powerbags kan købes her

Bulgarian Powerbags (bedst til balance og koordinering)

Der er også Bulgarian Powerbags. De ser sådan her ud:

Hvad er en bulgarian Powerbag?

En Bulgarian Powerbag er en variant af den almindelige Powerbag og har en anden udformning end den traditionelle Powerbag.

Den ligner en stor croissant og skylder sit navn til opfinderen: den tidligere olympiske og Bulgarske atlet Ivan Ivanov.

Den bulgarske Powerbag er et multifunktionelt træningstilbehør og fås i forskellige vægte med (normalt) en minimumsvægt på 5 kg og en maksimal vægt på 30 kg. Med en bulgarsk Powerbag kan du altid træne på dit eget niveau, og du har mulighed for at træne dig op på et højere niveau ved at øge vægten.

De originale Bulgarian Powerbags er lavet af gedeskind. Nu om dage er Powerbags lavet af (kunstigt) læder og har et fyld af grus eller vand (Aqua Powerbags).

Bulgarian Powerbags er særligt egnet til visse sportsgrene

Bulgarian Powerbags bruges hovedsageligt til brydning, kampsport, fitness, crossfit og stærk-mands-konkurrencetræning. Så det er det perfekte træningsredskab til at træne din eksplosivitet samtidigt med, at du træner balance og koordination.

Bulgarian Powerbags kan købes her

Tunturi Power Strength (mest egnet til styrketræning)

Tunturi Power Strength er en Powerbag, som bruges i forbindelse med styrketræning og anden eksplosiv træning. De fås dog også i mindre vægtklasse og derfor kan man også bruge dem til andre formål end styrketræning.

Men det er en af de eneste Powerbags med undtagelse af den næste, vi gennemgår, som tilbyder meget høj vægt – helt op til 25 kg! Vægtklasserne er inddelt i farver og er således:

– 5 kg.(Orange)
– 10 kg. (Gul)
– 15 kg. (Rød)
– 20 kg. (Blå)
– 25 kg. (Sort)

Den har 5 håndtag og ser sådan her ud:

Power Strength Bags kan også bruges i forbindelse med crossfit, fordi de holder til at blive smidt med. Og så er de nemme lige at samle op og lave en øvelse med, hvorefter man kan smide den fra sig og gå videre til en ny øvelse.

Tunturi Power Strength Bags er slidstærke men ikke som TRX Powerbags

Selvom Tunturi Power Strength Bags er af slidstærkt materiale, så er de ikke ligeså robuste som TRX Powerbags. Og det skyldes bl.a., at syningerne er forskellige, og her er TRX bare unikke, fordi de er 3 dobbeltsyede og er lavet i et stærkt venylbetræk, som gør dem vandafvisende og egnet til udendørstræning.

Tunturi Pro Strength (mest egnet til power-discipliner)

Der findes også en meget tung Powerbag, som vejer 45 kg. Det er den såkaldte Tunturi Pro Strength Powerbag, som du kan se et billede af her:

Den er selvfølgelig direkte egnet til stærkmands-træning og styrketræning. Men det afhænger selvfølgelig af, hvor stærk man i forvejen er. For er du i forvejen meget stærk og kan squatte over 100 kg, så kan sådan en Powerbag jo ikke bidrage med meget i forhold til styrke.

Men for langt de fleste, så kan træningen blive udfordrende – også i forhold til styrke, hvis man træner med en Powerbag på 45 kg.

Det er en solid Powerbag, men den er ikke egnet til udendørsbrug andet end fx i haven og i tørvejr. Den er ikke vandafvisende ligesom TRX Powerbags og heller ikke ligeså solid i syningerne. Men hvis du bruger den til indendørstræning, så kan den holde i mange år frem.

Man kan købe denne 45 kg tunge Powerbag hos denne forhandler

Sklz Super Sandbag – fyld selv sand i

Sklz Super Sandbag skiller sig ud fra de andre Powerbags, fordi du selv kan fylde sand i den. Den ser sådan her ud:

Video der viser, hvordan man bruger og træner med denne smarte Powerbag

De kraftige håndtag i Sklz Powerbaggen giver ekstra komfort

Sklz Powerbaggen har 6 håndtag og derfor er tæt på at være lige så mange, som TRX Powerbags med 7 håndtag. Det gør, at man kan holde mere bekvemt under bestemte øvelser, og desto flere håndtag en Powerbag har, desto større er komforten derfor, når man træner.

Endvidere har det betydning for, hvor ergonomisk og sikkert, man kan udføre øvelserne, fordi man kan holde sin Powerbag i en god stilling, hvis der er flere håndtag at gribe om.

Gå til butikken og find Sklz Powerbaggen

Powerbags som sæt (for mere alsidig og gradvist opbyggende træning)

Powerbags kan også købes som sæt bestående af Powerbags i forskellige vægtklasser. Man kan selvfølgelig også bare købe flere separate sandsække, men man sparer lidt penge ved at købe et sæt. Prøv at se dette sæt fx:

Sættet indeholder:

  • 1 stk. 5 kg
  • 1 stk. 10 kg
  • 1 stk. 15 kg
  • 1 stk. 20 kg
  • 1 stk. 25 kg.  

Sådan et sæt af Powerbags i et rack er selvfølgelig mest noget, man bruger i et fitnesscenter. Men hvis man er seriøs omkring sit Homegym, hvorfor så ikke?

Der er noget ordentligt ved at have et rack til sine Powerbags, og det er, hvad det handler om. For ellers kan man også bare have dem samlet et sted i sit Homegym. I fitnesscentre er ordentlighed vigtigt. Det er det også for nogle i forhold til deres Homegym, men nogle har det også fint med bare at have et homegym, hvor der ligger udstyr på gulvet, og så er et rack til Powerbags ligegyldigt.

Overvej at købe Powerbags sætvis

Powerbags er et unikt træningsredskab som giver mulighed for en generel funktionel og alsidig træning. Det eneste der kan begrænse træningseffekten er, at dine Powerbags bliver for lette.

Hvis du derfor kun tænker at træne med Powerbags derhjemme, så kan det være en god ide at have nogle flere liggende i forskellige vægtklasser, så du kan øge vægten undervejs og dermed få større træningseffekt. Omvendt, hvis du allerede har andre træningsredskaber, som fx håndvægte, kettlebells eller vægtstænger og bare har brug for én Powerbag som supplement/ekstra udstyr til dit Homegym, så er det jo ikke nødvendigt med flere Powerbags.

Youtube er et godt sted at finde øvelser med Powerbags

Powerbags er ligeså populære som kettlebells, håndvægte, slyngetrænere osv. Derfor er der mange øvelser på Youtube, som du kan lave med Powerbags. Vi har samlet 5 øvelser, som du kan træne. Altså de 5 grundlæggende øvelser:

  1. Dødløft
  2. Thrusters
  3. Squat
  4. Walking Lunges
  5. Standing Rows

Du kan se dem i videoer i indlægget: Powerbag træning.

Afsluttende spørgsmål

Så hvilken Powerbag skal du vælge?

Vi har kigget på hele 8 Powerbags, som vi har udvalgt som værende interessante at kigge på, når man skal købe sig en ny Powerbag. Der er selvfølgelig andre mærker på Powerbags, end dem vi har nævnt i dette indlæg, men udover mærket har vi afdækket rimeligt bredt, hvilke typer af Powerbags der findes.

Dit valg kan afhænge af den træning, du planlægger at lave med din Powerbag

De fleste Powerbags ligner hinanden med undtagelse af Bulgarian-varianten, som skiller sig ud. Men som vi har gennemgået, så kan der være forskel på, hvor mange håndtag en Powerbag har. Og der kan også være forskel på, hvor velegnet den er til udendørsbrug. Her er TRX-Powerbags at foretrække.

Så dit valg af Powerbags bør bl.a. afhænge af, hvilken slags træner du planlægger at lave. Hvis din ide er at tage den med i skoven, stranden eller andre steder i naturen, så bør valget uden tvivl være TRX. Og TRX fås også i mange vægtklasser. Det eneste minus ved TRX Powerbags er, at de er lidt dyrere end de andre sandsække på grund af deres ekstra solide og holdbare kvalitet.

Og for at opsummere, hvad Powerbaggen er mest egnet til, så har vi angivet det i parantes i følgende:

TRX Powerbags (bedst all-around Powerbags)
Odin Powerbags (gode til stram-op og indendørs fitness)
Bodytone Powerbags (gode til stram-op og indendørs fitness)
Bulgarian Powerbags (bedst til balance og koordinering)
Tunturi Power Strength (mest egnet til styrketræning)
Tunturi Pro Strength (mest egnet til power-discipliner)
Sklz Super Sandbag (her fylder man selv sand i)
Powerbags som sæt (for mere alsidig og gradvist opbyggende træning)

Det er fx klart, at hvis formålet er ren powertræning, så skal valget stå på Tunturi Power eller Pri Strength. Og hvis du vil have flere sandsække at vælge imellem, så kan det betale sig at købe dem som sæt – evt. med rack -stativet, som vi var inde på.

Det kan også afhænge af design og pris

Og så er der selvfølgelig design og pris, som også er noget, der indgår i ens overvejelser. Nogle elsker at have et flot design på deres træningsudstyr, og det er så en smagssag, hvilket design man ønsker at have sin Powerbag i. I forhold til prisen, så er der forskel, men der er generelt tale om maks. et par hundrede kroner imellem mærkerne, hvis de har samme vægtklasse. De billigste Powerbags er Odin, og de dyreste er TRX, og så er der det midt imellem.

Kvaliteten og holdbarheden – hvad kan man forvente?

Powerbags er altid lavet til at kunne holde til noget. Dvs. at de nemt holder til, at man fx smider dem på gulvet efter brug, ligesom man gør under crossfit. De er bygget til, at man kaster og svinger rundt med dem i modsætning til meget andet træningsudstyr. For selvom de er tunge, så lander de blødt i modsætning til håndvægte og jernskiver. Og det er også en grund til, at de er smarte at anskaffe sig i forbindelse med hjemmetræning.

Kvaliteten og holdbarheden i de Powerbags, som er nævnt i dette indlæg er derfor god, selvom der er indbyrdes forskelle imellem dem.

Gå til denne forhandler og find en TRX Powerbag

Skriv en kommentar