Proteinbehov udregning

Hvor mange gram protein om dagen?

Vi befinder os i en tid, hvor den store protein-myte er altoverskyggende i forbindelse med alle træningsmål, om det så er vægttab eller at opbygge muskelmasse eller noget tredje.

Men hvor meget protein skal man have om dagen?


Som en tommelfingerregel har man brug for 0,8 – 0,9 gram protein per dag, men behovet for protein stiger i takt med øget aktivitet.

For at finde ud af hvor meget protein du skal have, så kan du bruge en protein beregner, som den du ser, herunder.

I proteinbehov udregneren skal du indtaste din alder, dit køb, din højde, din vægt, og så skal du angive et mål. Et mål kan fx være vægttab (fat loss).

Den kan også være at vedligeholde din vægt eller at opbygge muskelmasse. Slutteligt angives dit aktivitetsniveau. 

For at udregne dit proteinbehov, så klik på calculate. Under calculate får du resultatet.

Tryk på metric for at få resultatet i gram. Tryk på standard for at udregne dit daglige proteinbehov i pund.

Beregn dit proteinbehov

require
require
age should be in 14 to 80 range
require require

You should take ...... of protein per dayRelateret indhold

 

Hvor meget proteinpulver skal man tage efter træning?

Måske overrasker det dig, at dit daglige behov for protein ikke er højere, ifølge protein udregneren, men vi har ikke brug for mere protein.

Det er blevet en pengeindustri for producenterne, som lever godt på, at der er så mange, der tror, at det er nødvendigt at indtage ekstra protein i form af fx proteinpulver.

Det er ikke nødvendigt at tage proteinpulver, i det at du nemt får det dækket igennem en almindelig sund kost.

Vi kan nu gennemgå kost i forhold til proteinindhold, så du kan se, hvor hurtigt du kan få dækket dit daglige proteinbehov, også selvom du træner meget, eller at du gerne vil tabe dig.

Det er derfor vigtigt med protein udregning og forståelse for proteinindholdet i mad, så du ved, hvor meget protein du har brug for, og hvad du skal spise for at få dit proteinbehov dækket.

Hvor meget protein er der i et æg?

Hvor mange gram protein er der i æg?

Æg er også blevet en populær fødevare – særligt inden for styrketræningsverdenen, hvor man nogle gange hører folk snakke om, at de æder en bakke æg om dagen for at være sikker på, at de får dækket deres proteinindtag.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Så hvor mange proteiner er der i æg?

Man måler altid proteinindholdet per 100 gram. I et æg er der 13 gram protein per 100 gram.

Et stort æg vejer ca. 80 gram. Spiser du derfor bare 1 stort æg, der vejer 80 gram, så får du: 13 gram protein x 0,8 = 10,4 gram protein. Eller spis to store æg, og så får du 20,8 gram protein.

Hvor meget protein er der i kylling?

Proteinbehov udregning i kylling

I kylling er der ca. 27 gram protein per 100 gram, så i forhold til hvor mange gram protein man skal have om dagen, som gennemsnitligt er 0,8 – 0,9 gram protein afhængigt af aktivitetsniveau og formål, så kan 100 gram kylling bidrage helt pænt til proteinbehovet.

Vejer du fx 70 kg, og protein beregneren finder, at du skal have 0,9 gram protein per dag, så har du brug for: 70 x 0,9 gram protein = 63 gram protein per dag. 

De 2 store æg suppleret med 20,8 gram protein. 100 gram kylling med ca. 27 gram protein, og så er du allerede tæt på de 63 gram. 

Hvor meget protein er der i havregryn?

Proteinbehov udregning i havregryn

I havregryn er der ca. 13 gram protein per 100 gram. Spis en morgenmad med 200 gram havregryn (26 gram protein) og 2 æg (20,8 gram protein), og så en middagsmad eller aftensmad med 200 gram kylling (54 gram protein), så er du allerede oppe på: 26 + 20,8 + 54 gram protein = 100,8 gram protein. 

Dette er bare for at belyse, at det er meget nemt at få sig daglige proteinbehov dækket uden proteinpulver.

Kroppen kan alligevel ikke optage mere protein og skiller sig af med det, som den ikke kan bruge. Dette lægger ekstra pres på bl.a. nyrerne. Det bedste er derfor at indtage det, som man kan optage og ikke mere end det. 

Hvor meget protein er der i skyr?

I skyr er der ca. 11 gram protein per 100 gram. Der er mange opskrifter på nettet i forhold til, hvordan man kan lave en god morgenmad eller mellemmåltid med skyr. 

Man kan fx blande det sammen med havregryn for at få kostfibrene, og så selvfølgelig lidt ekstra protein.

Og så kan man lægge lidt bær oveni – fx blåbær som er rige på antioxidanter. Derudover lidt mandler eller nødder for at få de sunde fedtstoffer.

Hvor meget protein er der i oksekød?

I oksekød er der 26 gram protein per 100 gram. Igen – det er nemt at få sit daglige proteinbehov dækket.

Hvor meget protein om dagen for at tabe sig?

Protein øger forbrændingen, fordi kroppen bruger meget energi på at nedbryde proteiner i forhold til at nedbryde kulhydrater og fedt. 

Dette er grunden til, at hvis man vil tabe sig, så kan et øget proteinindtag hjælpe.

Den protein beregner der er at finde øverst i denne artikel overdriver en smule i forhold til, hvor meget protein du skal indtage, når du vil tabe dig. Tag derfor resultatet med et gram salt og brug din sunde fornuft. 

Hvis du fx skriver, at du er 32 år gammel, en kvinde, har en højde på 170 cm og vejer 100 kg, og at du ønsker at tabe dig, og at du er meget aktiv, så beregner protein udregneren, at du skal indtage hele 360 gram protein om dagen.

Det er omkring 4 gange så meget, som hvis du var normalvægtig med et moderat aktivitetsniveau.

Er det nu også nødvendigt at øge sit proteindtag så meget, kan man spørge sig selv? Måske du bare kan fordoble proteinindtaget, hvilket er nok til at øge forbrændingen.

Hvor meget protein efter træning?

Det er altid det bedste at indtage protein og andre næringsstoffer som fedt og kulhydrat lige efter din træning, fordi kroppen bedre absorberer føden, fordi den ganske enkelt har brug for det efter træningen.

Man siger, at kroppen er ekstra modtagelig for protein, kulhydrater og fedt i op til 45 minutter efter træningen. 

Så hvor meget protein efter træning?

Ca. 20-25 gram protein efter træning er nok.

Hvor troværdigt er proteinbehov udregning på nettet?

Proteinbehov udregning på nettet skal tages med et gram salt, fordi det ganske enkelt er svært at lave en protein udregning i relation til forskellige målsætninger og aktivitetsniveau.

En proteinbehov udregning beregner ud fra standardiserede måleparametre og giver et skøn på, hvor meget protein man skal have. Disse standardiserede måleparametre kalkulerer ud fra et sæt standarder – dvs. at man skønner, at proteinbehovet er, som det er. 

Det mest præcise, og som pt. ikke er muligt, er at lave en proteinbehov udregning, der tager udgangspunkt i individualiserede måleparametre og ikke standard måleparametre. 

Derfor skal man tage en proteinbehov udregning på nettet med et gram salt og kun som en indikator for, hvor meget protein man skal indtage.

Hvis du fx begynder at gå mere på toilettet end før, så kan det være et udtryk for, at du indtager for meget protein, fordi kroppen så udskiller det via urinen.

Hvis du så indtager mindre protein og går mindre på toilettet, så ved du, at det var fordi, at du indtog for meget protein.

Andre udregnere end en proteinbehov udregning

Hvis du vil lave andre udregninger i forhold til fx BMI og fedtprocent, så kan du gå til følgende:

  1. BMI beregning
  2. Fedtprocent beregning

Relateret indhold

  1. Beregning af kondital coopertest
  2. BMI beregner fedtprocent
  3. BMI beregner
  4. Hvordan taber jeg mig?
  5. Vægttab på et løbebånd
  6. Sund morgenmad til vægttab
  7. Keto morgenmad med skyr

You cannot copy content of this page