Skal du købe en vandromaskine?

Man kan købe romaskiner med vand, romaskiner med luft eller romaskiner, der har et magnetisk bremsesystem.

Relateret indhold: Vandromaskine test 2022 – Bedst og billigst og Sammenlign romaskiner fra 4 butikker

Butikker der sælger vandromaskiner

Abilicaonline – gå til butikken

Apuls – gå til butikken

Fitnessshoppen – gå til butikken

Vandromaskiner giver en autentisk følelse af at ro på vandet

Den største forskel på dem er, hvordan det føles at ro.

Vandromaskiner bruger vand som modstand, og vandromaskiner giver den mest autentiske følelse af at ro på vandet. Her får man et naturligt flow, når man ror, og lyden af vandet der skvulper kan virke afstressende.

Romaskiner med vand larmer mindre i forhold til romaskiner med luft

Selvom Concept 2 romaskinen (Concept 2 romaskine – her er den billigst), som bruger luft som modstand, er verdens mest solgte romaskine, så har den den ulempe, at den larmer væsentligt mere end vandromaskiner. Der er også den populære Masterfit TP 900, som også bruger luft som modstand (Skal du købe en Masterfit TP900 romaskine?)

Men vandromaskiner er også kendte for at være meget lydsvage under brug. Man hører vandet skvulpe lidt i beholderen, men det larmer meget mindre, end når luft trykkes ud af motoren på romaskinen (luftromaskiner).

Vandromaskiners modstand reguleres ud fra hvor hårdt du ror

En af de største fordele ved vandromaskiner er, at modstanden reguleres ud fra, hvor hårdt du ror. Det giver et naturligt rotag, og det gør også, at der ikke er nogen grænse for, hvor meget modstand du kan træne med. På en romaskine med luft eller magnet skal du justere modstanden manuelt.

Vandromaskiner kan ikke altid tilsluttes app´s

Hvis man vil købe en romaskine, der kan tilsluttes app´s, så skal man være ekstra opmærksom, når man kigger på vandromaskiner (De bedste romaskiner med bluetooth).

Det er nemlig ikke så tit, at vandromaskiner kan tilsluttes app´s, fordi mange af dem ikke har bluetooth. Det står altid i produktbeskrivelsen eller under specifikationerne på vandromaskinen, om den har bluetooth.

Fordele ved at tilslutte vandromaskinen til app´s

Fordelen er, at du så kan følge live-sessions via app´s, som du henter på din tablet, Iphone eller Ipad. Du kan fx hente Fitscope og følge live-sessions fra et studie i Los Angeles.

Der er også appen Zwift og iFit, som har digitale personlige trænere, som du kan ro sammen med. Så når vandromaskinen har bluetooth, så kan du simulere træningen i 3D via app´s. Det er noget sjovere end at kigge ind i en kedelig LCD skærm.

Er det nødvendigt, at vandromaskinen har træningsprogrammer?

Ikke hvis den har bluetooth, i det du så bare kan finde programmer i app´s. Men hvis ikke romaskinen har bluetooth, så bør den have træningsprogrammer – ellers skal du selv sammensætte en træning.

Er vandromaskiner dyrere end andre romaskiner?

Ikke i forhold til Concept 2 romaskinen. Her ligger vandromaskiner i samme prisleje. Men i forhold til de fleste romaskiner der bruger magnet eller luft, så er de oftest et par tusind kroner dyrere.

Romaskiner der bruger vand vokser i popularitet verden over, fordi man søger at få en så autentisk følelse af at ro på vandet som muligt. Og vandromaskiner giver den mest autentiske følelse uden sammenligning.

I tillæg til selve rotagene, som giver en følelse af at ro på vandet, så udvikler man hele tiden i app´s og software-programmer for at give en endnu mere realistisk oplevelse af at ro virkeligt.

Dette er derfor også et argument for at købe en vandromaskine, der kan tilsluttes app´s og evt. software-programmer.

Hvilken vandromaskine er bedst og billigst?

Vi har kigget på butikker landet over og kommet med et bud på, hvilken vandromaskine der giver mest for pengene. Det gennemgås her: Vandromaskine test 2022 – Bedst og billigst.

Andet relateret indhold

Skriv en kommentar