Smerter i knæet ved bøjning

Smerter i knæet ved bøjning

Årsager til smerter i knæet, når det bøjes

Knæsmerter er en almindelig årsag til, at folk besøger deres læger. Knæet er det største vægtbærende led i kroppen og tager betydelig belastning, når en person går, løber eller dyrker sport.

Knæet er et hængselsled og kan lave fleksion (bøjet knæ) og ekstension (strakt knæ). Men knæet kan også glide og dreje lidt.

Hvis du har smerter i knæet ved bøjning, så er det et tegn på skade eller beskadigelse i leddet. I denne artikel kigger vi på mulige årsager til, at du har smerter i knæet ved bøjning.

Gigt giver smerter når knæet bøjes

Flere typer gigt kan påvirke knæet, men slidgigt er den mest almindelige type gigt, der påvirker de store led som fx knæleddet.

Andre typer der potentielt kan påvirke knæet, omfatter septisk arthritis, reumatoid arthritis og gigt, som også er en form for arthritis.

Personer med gigt oplever aftagende og tiltagende smerter i løbet af dagen. Smerterne er bliver fx værre, når de står eller går. Der kan også være hævelse, stivhed og tab af fleksibilitet og smerter, når man bøjer i knæet.


Patellafemoralt smertesyndrom kan give smerter ved bøjet knæ

Personer med denne tilstand har smerter under eller omkring knæskallen. Smerterne bliver værre, når knæet bøjes, eller hvis man har siddet i længere tid. Det er bedst, at man holder en pause fra de aktiviteter, der giver smerter, når man bøjer i det. Øvelser kan også være med til at styrke musklerne omkring knæskallen og lindre smerterne.

Patellar Tendinitis

Patellar Tendinitis er en irritation eller ligefrem en inflammation i en eller flere sener, der understøtter knæleddet.

Ofte er det et resultat af overtræning. Sportsfolk er fx mere tilbøjelige til at få patellar tendinitis end folk, der ikke træner. Senen forbinder quadriceps-musklen på forsiden af ​​låret med underbensknoglen.

Løbere, skiløbere og cyklister bøjer i knæet hele tiden, hvilket gør dem mere udsatte for netop at udvikle patellar tendinitis. Når man har patella tendinitis, så oplever man større smerter ved bøjet knæ, end hvis man strækker det.

Betændelse i knæets slimsække kan give smerter ved fleksion

Når man har betændelse (inflammation) i knæets slimsække, så kalder man det for bursitis. Når man har bursitis i knæet, så vil man få betydelige smerter ved bøjning. Personer med bursitis kan også opleve rødme, hævelse, varme eller feber.


Bakers cyste

Bakercyster eller popliteale cyster er væskefyldte udspilede synovialforede læsioner, der opstår i popliteal fossa mellem det mediale hoved af gastrocnemius og semimembranosus-senerne via en kommunikation med knæleddet. De er normalt placeret ved eller under ledlinjen.

De repræsenterer hverken en ægte bursa eller en ægte cyste, da de opstår som en kommunikation mellem den posteriore ledkapsel og gastrocnemius-semimembranosus bursa.

Hvis har har bakers cyste, så vil man opleve betydelige smerter ved bøjet knæ. Du kan teste, om du har bakers cyste på sygdomsguiden.dk.

Reference

Artiklen bygger på studiet: Posterior Knee pain.

Relateret indhold

 1. Løberknæ
 2. Få smerter på ydersiden af knæet væk
 3. Smerter på indersiden af knæet
 4. Smerter på bagsiden af knæet
 5. Årsager til smerter i knæ om natten
 6. Ondt i knæ ved løb
 7. Knæhase smerter – årsag og behandling
 8. Udstrækningsøvelser
 9. Info om overbelastning af knæ
 10. Ondt i låret over knæet
 11. Smerter under knæskallen
 12. Pludselige smerter i knæ
 13. Ondt i knæhasen
 14. Forstå dine knæsmerter

You cannot copy content of this page