Træning med en slyngetræner

Træning med en slyngetræner

Hjemmetræning med en slyngetræner

Hvad gør slyngetræneren unik?

Det unikke ved en slyngetræner er, at din træning kan blive funktionel. Funktionel træning betyder, at de bevægelser, som du laver, når du træner, ligner dagligsbevægelser. Funktionel træning er derfor overførbart til din dagligdag. I din dagligdag laver du bevægelser, der især stiller krav til postural kontrol, balance og koordination. Bevægelserne kræver også mere udholdenhed end styrke. Du går fx mere end, du løber hurtigt/sprinter. Og du har flere perioder, hvor du ikke løfter tungt, end perioder hvor du løfter tungt. Dvs. at du primært bruger de såkaldte st fibre (udholdende). Sjældnere ftb (eksplosive og ikke udholdende muskelfibre). Og din coremuskulatur er konstant aktiv, når du går, løber eller sidder. Træning i en slyngetræner muliggør en træning med mange forskellige øvelser. Øvelser der minder om dagligsbevægelserne. Du kan så selv justere på belastningen og vælge om du træner for udholdenhed, styrke og/eller muskelmasse. Eller det hele. Med slyngetræneren kan du hurtigt opsætte en funktionel træning. Både derhjemme eller i naturen. 

Ikke funktionel træning

Nu ved du, hvad funktionel træning er. Men hvad er så ikke-funktionel træning, eller rettere en træning der ikke er særlig overførbar til hverdagen? (Alt træning er på sin vis funktionel. Men der er forskellige grader af, hvor funktionel øvelsen er).

En træning der ikke er særligt funktionel er fx træning i en træningsmaskine, hvor bevægelsen fastlåses i en lige linje uden krav til koordination og balance. Du kan se, hvad jeg mener her. De mindre-funktionelle øvelser er stadigvæk god træning bare ikke i funktionel sammenhæng. Øvelsen, som du så i klippet er fint i både styrke,- og bodybuildingssammenhæng (Læs om forskellen), men du laver ikke bevægelsen i dagligdagen (lav overførbarhed). 

Træning i en slyngetræner er funktionel træning

Prøv at se her, hvordan alle øvelserne stiller krav til postural kontrol, balance og koordination. Elementer, som indgår i dine dagligdags bevægelser. 

Se udvalg af slyngetrænere

Start med en funktionel træning i dag. Slyngetræneren kan bruges til udendørs,- og hjemmetræning. 


Gå til forhandler


TRX Pro 4 Suspension Trainer

Se udvalg af slyngetrænere

Start med en funktionel træning i dag. Slyngetræneren kan bruges til udendørs,- og hjemmetræning. 


Gå til forhandler


Træning med en slyngetræner. Hjemmetræning med en slyngetræner

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page