Træningsprogram til motionscykel vægttab

træningsprogram til motionscykel vægttab

Motionscykel med vægttabsprogrammer

Vælg en motionscykel som har indbygget træningsprogrammer. Så sikrer du dig en ordentlig kvalitet i din træning. Der er både siddecykler, som vist på billedet, eller traditionelle motionscykler hos denne forhandler.


Se udvalg

Træningsprogram til motionscykel vægttab

Så i stedet for at lede efter træningsprogrammer til en motionscykel i forbindelse med et vægttab, så kan du lede efter en motionscykel, som har træningsprogrammer indbygget. Og selvfølgelig træningsprogrammer som er relevante for dig! Forhandleren skriver om ovenstående siddecykel:

Motionscykler med programmer til overvægtige

Træningsprogram til motionscykel vægttab skal ikke findes som et eksternt træningsprogram. Det er allerede indbygget i de fleste motionscykler.

Siddecyklen har bl.a. et fat burn træningsprogram, som forhandleren skriver. Er det vigtigt for dig, at der er mange træningsprogrammer, så du kan variere din træning?

Forskellige antal af træningsprogrammer i motionscyklerne

Nogle motionscykler har flere træningsprogrammer end andre.

Det gælder både inden for en bestemt træningskategori såvel som totalt set.

Fx kan du finde en motionscykel, der kun har måske 9 træningsprogrammer, men 5 af dem er relateret til vægttab (kategori), hvoraf de 4 andre er relateret til intervaltræning.

Eller du kan finde en motionscykel med fx 12 træningsprogrammer, men hvor kun 2 af dem er vægttabsprogrammer.

Jeg skriver det bare som eksempler for at gøre dig opmærksom på, at fordi en motionscykel har mange træningsprogrammer, så er det ikke ensbetydende med, at det er bedre for dig end en med færre totale træningsprogrammer.

Når man læser produktspecifikationerne hos forhandlere, så står der typisk ikke angivet, hvilke typer træningsprogrammer der er tale om, og hvor mange der er under hver kategori. Der står kun antal træningsprogrammer. Se fx nedenfor:


Træningsprogrammer til motionscykel vægttab


Komfort og ergonomi i din motionscykel til vægttab

Udover antallet af relevante træningsprogrammer, så er komforten og ergonomien også vigtig. Dette er tit noget, som folk ikke hæfter sig ved, medmindre at motionscyklen ser virkelig dårlig ud – så ser man det selvfølgeligt!

Men selvom de fleste motionscykler da har en udmærket komfort, så er der forskel, og det er denne forskel i komforten og ergonomien, der måske kan afgøre, om du får trænet eller ej.

Forestil dig fx en motionscykel, der har det hele, men sædet er bare elendigt at sidde på. Det er for småt, og du glider på det. Du sidder ikke ordentligt.

Bemærk at en siddecykel har et helt anderledes sæde end en traditionel motionscykel.


træningsprogram til motionscykel vægttab


Motionscykel til overvægtige med bredt sæde


Motionsudstyr til overvægtige


Sæde til motionscykel

Det er derfor også en overvejelse inden køb af en motionscykel for, som vi alle ved – et vægttab, og efterfølgende vedligeholdelse, kræver at man bliver ved med at gøre det, som gav vægttabet. Dvs. få trænet og spist nogenlunde sundt. Så hvorfor ikke tænke sig godt om, inden at man køber sit motionsudstyr? Og her spiller komforten altså også en rolle.

 

Motionscyklens ergonomi

Justering af sædet på motionscyklen

 

Justering på sædehøjde

I forhold til ergonomien så er det fx et must, at sædet kan justeres til. Både i højden (vertikalt plan) og på det horisontale plan (vandret). På stort set alle motionscykler, nu om dage, kan man justere på højden. Hvis ikke man kan, så er det et no-go. 

 

Justering af sæde på det horisontale plan

Men ikke alle motionscykler kan justeres på det horisontale/vandrette plan. Problemet er, at hvis motionscyklen ikke kan justeres i dette plan, så kan man føle, at man glider enten forover eller bagover. Så det er også en ting, som man kan tænke over, inden køb af en motionscykel med træningsprogrammer.

Justering af motionscyklens styr

På nogle af motionscyklerne kan man justere på styrets højde. I min optik er det dog ikke nødvendigt, hvis blot højden på sædet kan justeres, i det det er forholdet mellem sæde og styr, som bestemmer, hvor godt du sidder. Så hvis blot du kan justere på sædehøjden, så burde det være fint.

Træningsprogrammer til motionscykel vægttab

Der er 2 forhandlere i Danmark, som jeg synes er værd at besøge.

Den ene forhandler har et markant større udvalg end den anden, men den anden virker noget mere grundig og kompetent. Denne har også en fin videoguide, der giver kyndig vejledning af motionscykler inden køb. 

God træningen og nyd velværet bagefter!

træningsprogram til motionscykel vægttab

Motionscykel med vægttabsprogrammer

Vælg en motionscykel som har indbygget træningsprogrammer. Så sikrer du dig en ordentlig kvalitet i din træning. Der er både siddecykler, som vist på billedet, eller traditionelle motionscykler hos denne forhandler.


Se udvalg

Skriv en kommentar

You cannot copy content of this page