Vægtskiver – udvalg og købsguide

Købsguide – vægtskiver

Denne artikel giver dig indsigt i de mange vægtskiver, der er på markedet og vejleder dig, så du er i bedre stand til at træffe det rigtige valg, når du skal ud og købe dine vægtskiver.

Artiklen kommer bl.a. ind på, hvilken slags træning du planlægger, i det nogle vægtskiver (bumper plates) fx kan holde til, at du smider vægten fra dig, imens andre (fx vægtskiver i jern) ikke holder til det. 

Artiklen kommer ind på forskellige diameterstørrelser, vægtskiver i forskellige vægtklasser og mærker, og sammenholder dem med hinanden i forhold til pris og kvalitet.

Der er nemlig rigtig mange mærker, vidt forskellige kvalitet og vidt forskellige priser. 

Derudover finder du et stort udvalg af vægtskiver med vægtstang i samlet pakke i forskellige vægtklasser og priser, så du få overblik over, om du evt. kan spare penge der. 

Der er links til udvalgte forhandlere, hvor du kan købe vægtskiver og vægtstænger. 

Der er også et gratis træningsprogram, som er lavet af en fysioterapeut. Programmet kræver en vægtstang med skiver og en træningsbænk. 

Såfremt, at du vil direkte til udvalgte forhandlere, hvor du kan købe vægtskiver, så kan du gå til disse:


Forhandler


Forhandler


Forhandler


Forhandler

Hvilken slags træning skal vægtskiverne bruges til?

Spørgsmålet er vigtigt i forbindelse med valg af vægtskiver, i det traditionelle vægtskiver, som man ser i mange fitnesscentre, og dem der oftest er lavet af jern, ikke kan holde til at blive smidt med.

Så hvis du fx planlægger tunge dødløft, thrusters, front squats osv. – øvelser, hvor det er at foretrække, at man kan smide vægtstangen fra sig efter endt sæt, så er jern vægtskiver ikke det rigtige valg.

Så bør valget stå på Bumper plates. De to typer vægtskiver er vist her:


Vægtskiver i jern


(Klik på billedet for at gå til forhandleren)

Vægtskiver der egner sig til olympiske løft

Hvis du går frem til fx 1 minut og 5 sekunder, så kan du se, at udøveren smider med en vægtstang, der har bumper plates.

Overvej lige hvor mange kg han smider på gulvet fra en ret høj højde, og at vægtstangen og vægtskiverne kan holde til det uden problemer. 

Bumper plates kan holde til lidt af hvert, og det er fedt, at man ikke skal tænke på at skåne dem, når man træner.

https://www.youtube.com/watch?v=l78Ih0ZI58M

Vægtskiver der egner sig til crossfit

I crossfit bruger man kun bumper plates, i det at øvelser skifter og er eksplosive. Dermed er det bare bedre med bumper plates. Nogle af øvelserne i crossfit er fx:

 1. Thrusters
 2. Snatch
 3. Clean
 4. Dødløft
 5. Front squat

Altså øvelser, hvor man udmatter sig selv så meget, at man helst bare vil kunne smide vægtstangen fra sig efter sættet. På 7 min. og 8 sek. i videoen kan du se, at de smider med vægtstangen efter endte thrusters.

https://www.youtube.com/watch?v=gf7GbOISg4o

Vægtskiver til funktionel træning

Og generelt kan man sige, at alle de øvelser som indgår i mere funktionel træning, som er tilfældet ved øvelserne i crossfit, så er det noget bedre at have bumper plates på vægtstangen end traditionelle vægtskiver.

Vægtskiver til bodybuilding

I forbindelse med bodybuilding, så kan man fint bruge traditionelle vægtskiver – altså vægtskiver i jern, fordi man ikke smider med vægtstængerne i bodybuilding. Typiske bodybuilder øvelser med en vægtstang er fx:

 1. Bænkpres (flad, incline, decline)
 2. Squat, front squat, lunges
 3. Overhead Press
 4. Bent over rows
 5. Biceps curl
 6. French Press

Man kan også inddrage dødløft, men i bodybuilding træner man øvelserne langsomt og kontrolleret og med mindre vægt end ved fx styrketræning. Så måske har du ikke brug for at smide stangen fra dig efter endte dødløft. Du kan se nogle af øvelserne i videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=Swu1pxRJ4m4

Vægtskiver i forbindelse med styrketræning

I styrketræning træner man mest øvelser med en vægtstang, og man kombinerer lette (50 % af 1 rep max) og tunge sæt (90-100 % af 1 rep max).

I de tunge sæt foretrækker mange, at kunne smide med vægtstangen. Fx i dødløft.

Forestil dig at du trækker 200 kg i dit 1 rep max, og du så skal passe på med ikke at smide vægtstangen fra dig, fordi vægtskiverne ikke kan holde til det – det vil være ret irriterende. 

Omvendt, hvis du har bumper plates, så kan du fint bare slippe vægtstangen, når den er løftet. 

I øvelser som squats er bumper plates måske mindre vigtige, i det man bare kan lægge vægtstangen på plads i stativet efter endt sæt. 

Og det samme i bænkpres og Overhead Press, men måske er det godt i Front squats – fx hvis sættet bliver for tungt, og du har for bare at smide vægtstangen fra dig – så er bumper plates også at foretrække. 

Vægtskiver i jern vs bumper plates – fordele og ulemper

Med bumper plates på din vægtstang kan du smide vægtstangen fra dig, uden at vægtstang eller vægtskiverne tager skade.

En ulempe ved bumper plates i forhold til vægtskiver i jern er, – hvis det er en ulempe,- at de ikke er så kompakte som dem i jern.

Du kan fx se forskel på en 15 kg vægtskive, vist herunder, i hhv. jern og som en bumper plate. Den mindste vægtskive er den i jern, og du kan se, at der er markant forskel i diameterstørrelsen. 

Vægtskiver

Bumper plates har altid den samme diameter

Bumper plates har altid den samme diameter, men de kan selvfølgelig variere i tykkelse afhængig af, hvor tunge de er. De har en bred diameter, fordi de er designet til startpositionen i dødløft.

Som du kan se på billedet, så er bumper platen noget større i diameteren end jern vægtskiven, selvom de begge vejer 15 kg.

Kombinér evt. jern vægtskiver med bumper plates

Du kan også kombinere jern vægtskiverne med bumper plates på samme vægtstang.

Der er nemlig den ulempe ved bumper plates, at de koster mere.

Hvis du fx dødløfter, så kan du bare have en tyk bumper plate inderst, og så loade med jern vægtskiver yderst. Det er vist i videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=wU998b5dqFY

Bumper plates vs vægtskiver i plast

Undgå at forveksle bumper plates med vægtskiver i plast ved at læse produktbeskrivelsen grundigt til hver vægtskive, som du kigger på. 

Det er nemlig altid angivet i produktbeskrivelsen og indimellem i produktnavnet, hvorvidt det er en bumper plate eller ej. Du kan se et eksempel på en vægtskive i plast og en bumper plate, herunder.

vægtskive i plast

Som du kan se på billederne, så kan man hurtigt forveksle en vægtskive i plast med en bumper plate, da de ligner hinanden til forveksling.

Derfor skal man altid bekræftes i, at det netop er en bumper plate, hvis det er sådan en slags vægtskive, man ønsker at købe.

Du kan blive bekræftet i, at det er en bumper plate ved at se på produktnavnet og/eller i produktbeskrivelsen. Du kan se i eksemplet, herunder, at der er tale om en bumper plate: 


Og i eksemplet, vist herunder, kan du se, at der ikke står noget om, at vægtskiven er en bumper plate (jeg har selv skrevet “ikke en bumper plate med rødt). 

Derfor skal man altid være omhyggelig med at læse delt produktnavnet og produktbeskrivelsen – også selvom der “bare” er tale om en vægtskive og ikke et løbebånd eller andet mere teknisk.
Begge vægtskiver kan købes her

Vægtskiver til indendørs eller udendørs?

Et andet spørgsmål, man kan stille sig selv i forbindelse med køb af vægtskiver er, om de skal bruges til indendørs eller udendørstræning eller begge dele.

I så fald er det vigtigt, at de ikke ruster, og så vil mange foretrække, at de kan holde til lidt af hvert, hvis de skal bruges udendørs.

Hvis de skal kunne holde til lidt af hvert, så bør valget stå på enten bumper plates eller jern vægtskiver, der er plastbelagte.

De plastbelagte vægtskiver har også en god holdbarhed, men har selvfølgelig den ulempe, at du ikke kan smide med dem. 

Hvis du planlægger at træne indenfor og ikke har behov for at kunne smide med vægtstangen, så kan du fint bruge vægtskiver af jern.

Disse vægtskiver er nemlig noget billigere end bumper plates. Senere i artiklen kigger på vægtskiver i forskellige prisklasser, hvor man kan se, at bumper plates er de dyreste slags på markedet.


Gratis program der kræver et vægtstangssæt

Om lidt gennemgår artiklen vægtskiver i forskellige hulstørrelser.

Derefter gennemgås vægtskiver i forskellige vægtklasser, og så sammenholdes de med hinanden i forhold til kvalitet og pris.

Inden da kan det være, at du vil have et gratis træningsprogram. Klik på knappen, så åbner det i pdf.


Hent programmet i pdf

Som det fremgår af træningsprogrammet, så foregår alle øvelsen med en vægtstang og vægtskiver. 

Instruktioner til træningsprogrammet med et vægtstangssæt

Dette er et træningsprogram, som træner hele kroppen (fullbody-program). Træn 3 gange om ugen. Sørg for at have en hviledag imellem træningspassene.

Træn fx mandag, onsdag og fredag.

Pauserne skal være mellem 1-2 minutter mellem sættene. Der er instruktioner til hver øvelse nedenfor.

Hvis du er yderligere interesseret i, hvorfor de valgte øvelser er de absolut bedste, som du kan lave med et
vægtstangssæt, så læs indlægget: https://iformsupport.dk/traening-med-et-vaegtstangssaet/, hvor du bl.a. kan se
en detaljeret oversigt over, hvilke muskler du træner.


Vægtskiver i forskellige hulstørrelser 

Noget som man også skal være opmærksom på er, at huldiameteren er forskellige på de enkelte vægtskiver på markedet. Nogle vægtskiver har fx en huldiameter på 25 mm, andre på 30 mm og nogle har en på 50 mm.

De fleste bumper plates og jern vægtskiver har en huldiameter på 50 mm, fordi de så kan passe til den olympiske vægtstang, som vejer 20 kg. Dette er standardmål i forbindelse med konkurrencer og er også mest brugt fitnesscentrene. 

Dvs. når du fx træner bænkpres, squat, dødløft m.m. med en olympisk vægtstang og sætter vægtskiver på, så er det vægtskiver med en huldiameter på 50 mm.

Vægtskiver på 50 mm

Vægtskiverne på billedet, vist herunder, har alle 50 mm i huldiameter, men bemærk, at forhandlerne ikke altid skriver det på i produktnavnet. Derfor skal man igen være opmærksom og kigge på produktbeskrivelsen. 

For nogle kan det hurtigt blive en forglemmelse at tjekke huldiameteren, inden at man køber. 


vægtskiver 50 mm

Eksempel på en olympisk vægtstang der matcher 50 mm vægtskiver

På produktbilledet, vist herunder, kan du se en olympisk vægtstang. Som det læses under beskrivelsen, så passer den til 50 mm vægtskiver. 


vægtstang 50 mm


Vægtstang og skiver kan købes her

Vægtskiver 30 mm

I produktbilledet, vist herunder, er der et eksempel på en vægtstang, som passer til 30 mm vægtskiver. Hele sættet koster 999,- inkl. moms. Det er mindre, end hvad en olympisk vægtstang koster uden skiver. 

Det nævnes blot for at sætte sætte det i perspektiv. 


Vægtskiver

Du kan også se, at vægtstangen er helt fyldt med vægtskiver til trods for, at der samlet set kun er 38,5 kg (vægtstang og vægtskiverne inkluderet). 

Du kan ikke købe så tunge vægte, som du kan til en olympisk vægtstang, hvor diameterstørrelsen er større. Det kan derfor give nogle begrænsninger i forhold til din træning. 


Sættet fås her

Vægtskiver 25 mm

Når man er helt nede på vægtskiver med en huldiameter på 25 mm, så vejer vægtskiverne også mindre end ved de forrige tykkelser.

Nogle kan godt få en udmærket styrketræningseffekt af en vægtstang med 25 mm vægtskiver, men der er også mange, der ikke får nok ud af det.

Dels fordi, at man fx i dødløft, squat og bænkpres ikke kan få nok vægt på til, at det giver nok. 
Vægtskiver i forskellige vægtklasser

Vægtskiver med en huldiameter på 50 mm fås i mange vægtklasser. Du kan endda få vægtskiver på 100 kg, men i denne artikel kigger vi “kun” på vægtskiver op til 25 kg, da det er nok til langt de fleste. 

Det er en stor fordel, at man har en olympisk vægtstang, der passer til vægtskiver på 50 mm, i det at man så ikke behøver at bekymre sig om, om man kan få nok vægt på vægtstangen. 

Omvendt, hvis man kun har en vægtstang, der passer til 25 mm vægtskiver, så skal der ikke meget træning til før, at det bliver for let.

Så overvej at købe dig en olympisk vægtstang. 

Vægtskiver på 0,5 kg

Vægtskiver på 0,5 kg er de mindste vægtskiver med en huldiameter på 50 mm. Hvis man er meget seriøs med sin træning, så har man altid 0,5 kg vægtskiver derhjemme, i det at man så bedre kan øge belastningen gradvist. 

For en utrænet så lyder det latterligt, at 2 x 0,5 kg vægtskiver skulle kunne gøre en forskel, men prøv bare at træne fx tung bænkpres og så tilføje de små vægtskiver, så vægten stiger med 1 kg. Det kan mærkes øjeblikkeligt. 

I konkurrencer kan man se, at atleterne ofte øger deres maxforsøg med 1 kg ved at tilføje 2 x 0,5 kg vægtskiver. 

Eksempler på 0,5 kg vægtskiver

Det kan være lidt forvirrende at finde frem til en 0,5 kg vægtskive hos nogle forhandlere, i det at de bruger produktbillleder, der viser mange andre vægtskiver samtidigt.

Dermed ligner det, at vægtskiverne kommer som et sæt.

I produktbilledet, vist herunder, har jeg tegnet en rød pil, som peger på den 0,5 kg vægtskive, som du får, hvis du betaler 98 kr. Og du får 1 stk. Det står i titlen. 

Men som du kan se, så er 0,5 kg vægtskiven på produktbilledet altså den helt lille skive. 


Vægtskiver på 50 mm

(Klik på produktbilledet for at gå til forhandleren)

En anden forhandler viser det mere klart på sit produktbillede af vægtskiven på 0,5 kg.

Jeg har lavet 2 røde streger under .5 kg.

Når der er et punktum og tallet 5, så betyder det 0,5 kg.

Og som du kan se på produktbilledet, så har vægtskiven en ret bred diameter (50 mm), som gør, at den passer til en olympisk vægtstang. 

Denne forhandler sælger vægtskiven til 195,- inkl. moms. Så der er lidt prisforskel imellem den forrige vægtskive og denne vægtskive. 


Vægtskive 0,5 kg


Vægtskiven til 195,- inkl. moms fås her

Vægtskiver på 1,25 kg

Vægtskiven efter 0,5 kg vægtskiven vejer 1,25 kg. 

Eksempler på vægtskiver på 1,25 kg

Odin vægtskive på 1,25 kg

Der er fx den her vægtskive på 1,25 kg til kun 65 kr. 

Den har også en huldiameter på 50 mm og passer derfor til en olympisk vægtstang. 

Vægtskiven er i rustfrit stål med en kraftig TPU polyurethane belægning.

Mærket er Odin, som er kendt for høj kvalitet på sine vægtskiver, og Odin vægtskiver bruges derfor i professionel sammenhæng, og de er derfor at finde i fitnesscentre. 


Vægtskiven fås her


På produktbilledet, herunder, kan du se en anden vægtskive på 1,25 kg. Den er lidt billigere end den forrige. Faktisk har denne forhandler ret gode priser på vægtskiver.


Vægtskive på 1,25 kg


Vægtskiven til 49 kroner fås hos denne forhandler

Vægtskiver på 2,5 kg

I det følgende kigger vi på nogle vægtskiver, der vejer 2,5 kg i forhold til pris og kvalitet. I de forrige eksempler er der kun vist vægtskiver med 50 mm i huldiameter, men de fås selvfølgelig også i fx 25 og 30 mm.

De helt små vægtskiver bruges også til fx bodypump, hvor man typisk ikke har så meget vægt på. 

Hvis du overvejer at træne bodypump, så kan du købe dig et bodypump sæt eller en stang med små vægtskiver. Der er vist et eksempel her:


Vægtstang til bodybump

De vægtstænger (hvis man kan kalde dem det), på produktbilledet, passer til 25 mm vægtskiver. De fås her.

Eksempler på vægtskiver der vejer 2,5 kg

Vægtskive på 2,5 kg i mærket THOR 

Den vægtskive, som du ser på produktbilledet, er af mærket THOR og vejer 2,5 kg. Forhandleren sælger vægtskiven til 198 kr. 

Vægtskiven har en huldiameter på 50 mm og passer derfor til en olympisk vægtstang. 

Vægtskivens materiale er lavet i massivt gummi, og så er det smarte ved denne type af vægtskive, at den har huller i sig. Hullerne fungerer som håndtag.

Det er måske ligegyldigt, når nu den kun vejer 2,5 kg, men ved de tunge vægtskiver er det meget rart med håndtag. 

Håndtag i vægtskiverne fås i næsten alle vægtskiver i mærket Thors og Odins.


Vægtskive på 2,5 kg


Vægtskiven til 198 kroner fås hos denne forhandler

Body-Solid vægtskive på 2,5 kg

Der er også den her vægtskive på 2,5 kg i mærket Body-Solid med en huldiameter på 50 mm. Som du måske har bemærket, så koster den kun 69 kr. Den anden koster 198 kr.
Vægtskiven til 69 kroner fås hos denne forhandler

Prisforskelle på vægtskiver

Allerede nu kan vi se, at der er ret markante prisforskelle imellem vægtskiverne. Den ovenfor er lavet i jern og koster 69 kr. Den anden er lavet i massivt gummi og koster 198 kr.

Generelt set, så hører jern og stål vægtskiver til den billigere prisklasse i forhold til gummi vægtskiver eller gummibelagte vægtskiver.

Men når man er nede i en prisklasse på 2,5 kg eller under, så spiller det en mindre rolle, hvorvidt vægtskiven er i gummi, jern eller stål.

Og hvis du har tænkt dig at bumpe med vægtstangen, så kan du bare have bumper plates inderst og så sætte de små vægtskiver yders, som vi var inde på.

Nu kigger vi på vægtskiver på 5 kg.

Vægtskiver på 5 kg

For at blive i vægtskiver i mærket Body-Solid og for igen at belyse prisforskellen imellem jern vægtskiver og gummi vægtskiver, så er eksemplet på produktbillederne, vist herunder, udvalgt:

Produktbilleder af vægtskiver i jern og gummi


vægtskiver på 5kg

Omregnet til procent, så er jern-vægtskiven 29 % billigere end vægtskiven i gummi. Når vi er nede i dette prisleje, så er det måske ikke så vigtigt, men i takt med at vægtskiverne bliver dyrere, så spiller det sikkert en større rolle. Så man skal huske at se sig for – særligt, hvis man overvejer at købe dyrere vægtskiver. Fx fra 1000 kr. og opefter.

Kantet vægtskive med håndtag

Man kan også få vægtskiver, som er kantede i det.

Ideen med kantede vægtskiver er at undgå, at de ruller væk, når du stiller dem fra dig. 

I den kantede vægtskive på 5 kg, som du ser på produktbilledet, er der store håndtag.

Vægtskiven passer til en olympisk vægtstang og er lavet i gummibelagt støbejern. 

Den koster 199 kr. hos denne forhandler.


5 kg ASG vægtskive i rød og med håndtag (279 kr.)

Vægtskiver findes i mange forskellige design, farver, materialer osv. Hvis du foretrækker en rød og rund vægtskive, så er der også mulighed for det.

Nogle går op i, at deres homegym ikke kun er funktionelt, men også ser godt ud og her er valg af farver vigtigt.
Vægtskiven til 279,- inkl. moms fås her

Vægtskiver på 10 kg

Når man går på jagt efter vægtskiver på 10 kg og opefter, så vil man opleve, at der er flere vægtskiver at finde, end det er tilfældet ved de vægtskiver, der har mindre vægt. Der er en række eksempler på 10 kg vægtskiver, herunder:

Eksempler på vægtskiver på 10 kg
bumper plate 10 kg


Begge vægtskiver fås hos denne forhandler

Vægtskiver på 15 kg

15 kg vægtskiver fås i forskellige størrelser og med forskellige huldiametre. De fleste vægtskiver på 15 kg har dog en huldiameter på 50 mm, fordi de er designet til at kunne passe til de olympiske vægtstænger.

Og det er også tilfældet ved vægtskiver på 20 og 25 kg, som vi gennemgår bagefter. Når vi kommer op i denne vægtklasse, så er der også flere bumper plates at finde hos de enkelte forhandlere. Bumper plates er bare noget, som har vundet indpas – ikke bare i professionel sammenhæng men også hos privatbrugeren.

Eksempler på vægtskiver på 15 kg

I eksemplerne, vist i det følgende, kan man se, at priserne er ved at være i den høje ende. Men det er bare priserne, når man vil have vægtskiver på 15 kg, der passer til en olympisk vægtstang (50 mm).

I det første eksempel ses en bumper plate på 15 kg. Den er sat ned fra 1049 kr. til nu 899 DKK.

Den forrige vægtskive, som også var en bumper plate på 10 kg hos samme forhandler har en tilbudspris på 499 DKK.

Så man kan sige, at når vægtskiven bliver bare 5 kg tungere, så stiger prisen ret markant.

I dette tilfælde med ca. 44 %. Begge er bumper plates og er i det samme materiale. Forskellene er farven og antal kg.

TOORX CHALLENGE BUMPERPLATE på 15 kg


vægtskive på 15 kg

TOORX vægtskive i gummi på 15 kg

Og hvis ikke det skal være en bumper plate, så fås vægtskiver generelt noget billigere.

Det kan man se i eksemplet, vist nedenfor, hvor en vægtskive i gummi på 15 kg koster 549 DKK svarende til ca. 39 % mindre end de 899 DKK, som bumper platen på 15 kg koster.Begge vægtskiver fås hos denne forhandler

Køb en bumper plate på 15 kg billigere hos denne forhandler

Der er faktisk en forhandler i Danmark, som bl.a. sælger bumper plates og her er da i hvert fald et tilfælde, hvor en 15 kg bumper plate er betydeligt billigere end den forrige, vi kiggede på.

vægtskive på 15 kg bumper plate

Den fås her

Vægtskiver på 20 kg

Med vægtskiver på 20 kg, begynder vi at være i den tunge ende af skalaen for den almindelige motionist. Langt de fleste 20 kg vægtskiver er designet til olympiske vægtstænger og har en hulstørrelse på 50 mm. I det følgende kigger vi på nogle 20 kg vægtskiver.


Eksempler på vægtskiver på 20 kg

Her er igen et eksempel på en bumper plate fra samme forhandler, der sælger bumper plates på 15 kg til 899 DKK.

Som du kan se på produktbilledet, vist her, er der et miniaturebillede, som viser forskellige farver på bumper plates.

Man farveinddeler vægtskiverne for hurtigere at kunne skelne imellem, hvor meget de vejer. De hvide et 5 kg, de grønne 10 kg, de gule er 15 kg, de blå bumper plates er 20 kg, og de tungeste som denne forhandler tilbyder er de røde bumper plates, som vejer 25 kg.

Men du kan også finde bumper plates, der vejer 50 kg, hvis du skulle få brug for så tung en vægtskive en dag.


bumper plate

Produktbillede af en 20 kg vægtskive i mærket Thor

Hvis ikke du har brug for at smide med vægtstangen, så er det ikke nødvendigt at betale ekstra for at få en bumper plate, der netop kan holde til det.

Der er nemlig en del penge at spare, hvis du vælger en almindelig vægtskive m. håndtag. Der er vist et eksempel i produktbilledet, herunder. Klik på produktbilledet for at komme til butikken.


vægtskive på 20 kg i gummi

Stærk pris på en 20 kg bumper plate (759 DKK)

Der er en speciel forhandler, som faktisk overrasker en del. Dels fordi at forhandleren har et temmelig stort udvalg af vægtskiver, men også fordi at priserne er ret gode. Hvis vi fx sammenligner vægtskiven, vist nedenfor, som er en bumper plate på 20 kg med den forrige bumper plate til 1.699 DKK, så koster den her kun 759 DKK. 
Den fås her

Vægtskiver på 25 kg

Vægtskiver på 25 kg er allerede i overkanten for mange motionister, men for dig der evt. måtte have trænet i længere tid, så er vægtskiver på 25 kg måske interessante at kigge på. I det følgende er udvalgt forskellige vægtskiver på 25 kg i forskellige varianter og til forskellige priser. 

Bumper plate på 25 kg

Odin har mange bumper plates i det design, som du ser i eksemplet, vist herunder. 

Odin bumper vægtskive i rød til 1.099 DKK


25 kg vægtskive

Chicago Extreme bumper plate til 959,00 DKK


Tjek selv udvalget af vægtskiver hos disse udvalgte butikker

Her i artiklen er der blevet gennemgået en række vægtskiver – både i gummi, jern og bumper plates.

Artiklen har kastet lys over, at der er ret markante prisforskelle på vægtskiver imellem de enkelte forhandlere.

Men artiklen har også belyst, at vægtskiver i jern generelt er de billigste hos alle forhandlere.

Dernæst er vægtskiver i gummi og i den dyreste ende er de såkaldte bumper plates, som uden tvivl er de mest robuste, og som holder til rigtig meget.

Du kan kaste vægtstangen fra dig, og bumper plates tager det bare. Det så vi et eksempel på i Youtube klippet, hvor de i olympisk vægtløftning smider 200 kg fra strakt arme, og lader vægtstangen med bumper plates ramme gulvet med et brag, uden at der sker noget ved det.

Nedenfor er der udvalgt hele 4 danske forhandlere, som sælger vægtskiver, men hvor priserne kan variere en del fra forhandler til forhandler. 


Forhandler


Forhandler


Forhandler


Forhandler

Relaterede artikler og sider

You cannot copy content of this page