Motionscykel test – bedst til prisen

En guide i at vælge den rigtige motionscykel til den bedste pris

I denne guide vil vi komme ind på overvejelser, som man kan gøre sig, inden man køber en motionscykel. Vi har også udvalgt motionscykler, som vi mener er bedst til prisen netop nu. For de fitnessbutikker, som sælger motionscykler, har særdeles gode tilbud i øjeblikket.

Butikkerne

(Klik på alle 3 for at sammenligne)

Abilicaonline – gå til butik

Fitnessshoppen – gå til butik

Apuls – gå til butik

Vi har udvalgt 15 motionscykler til forskellige priser, så du kan finde en, der matcher dine behov og dit budget. Alle udvalgte motionscykler i denne guide er på tilbud.

Relateret indhold: Sammenlign motionscykler fra 4 danske butikker

Motionscykler i denne guide

Billigste motionscyklerNæstbilligste motionscyklerDyreste motionscykler
Abilica WinMag Cruise til nu 2.999 kr.KETTLER TOUR 300 ERGOMETERCYKEL til nu 4.499 kr.TOORX BRX-300 til nu 6.999 kr.
Odin B500 Motionscykel til nu 3.199 kr.Reebok Bike GB40S til nu 4.998 kr.Abilica Premium UB BT til nu 7.495 kr.
KETTLER RIDE 100 MOTIONSCYKEL til nu 3.499 kr.KETTLER RIDE 300 MOTIONSCYKEL til nu 4.999 kr.KETTLER TOUR 400 til nu 7.499 kr.
Masterfit TP200 motionscykel til nu 3.995 kr.Abilica Stream Adventure til nu 5.795 kr.TUNTURI E60 PERFORMANCE til nu 7.999 kr.
Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr.
Odin B800 Bluetooth til nu 5.899 kr.
KETTLER TOUR 600 til nu 8.999 kr.
Tabel der viser de motionscykler, der indgår i denne guide, og som vi vurderer til at være bedst til prisen netop nu (klik på motionscyklens navn for at gå til butikken).

Vigtige specifikationer at kigge på når man skal vælge sin motionscykler

Inden at vi sammenligner specifikationerne på de udvalgte motionscykler, så vil vi lige gennemgå, hvilke specifikationer der er særligt vigtige at kigge på.

Vægten på motionscyklens svinghjul

Svinghjulets vægt har betydning for, hvor godt trådet er. Det skal helst være så tungt som muligt, i det svinghjulet så nemmere kan regulere den bevægelsesenergi, der dannes, når du cykler på motionscyklen. Hvis svinghjulet er for let, så kan den ikke håndtere energien, hvilket giver et dårligt tråd.

Dvs. at det begynder at føles hakkende og ujævnt, når du cykler. Det er især, når man sætter meget modstand på og cykler hurtigt, at der er meget bevægelsesenergi.

På mange billige motionscykler er svinghjulets vægt helt nede på 3-4 kg, hvilket næsten med garanti vil give et dårligt tråd. I de motionscykler som vi har udvalgt i denne guide, er svinghjulets vægt minimum på 7 kg, som er nok til at give et godt tråd.

Om motionscyklen har træningsprogrammer og hvor mange programmer den har

Nogle motionscykler har en bred vifte af træningsprogrammer, så man kan variere lidt i sin træning. Andre motionscykler har ikke programmer.

Om motionscyklen er kompatibel med tablet, Ipad eller smartphone via bluetooth

Hvis motionscyklen har bluetooth, så kan du tilslutte din egen enhed – fx tablet. Fra din tablet kan du så hente app´s og følge træningsprogrammer og evt. live-sessions og digitale personlige trænere via appen.

Så hvis motionscyklen har bluetooth, så er det mindre vigtigt, at den også har træningsprogrammer, i det du så bare kan hente træningsprogrammer i app´s.

Eksempler på app´s til træning på en motionscykel med bluetooth
  • Indoor Cycling Workout
  • KinoMap (passer til Kettlers motionscykler)
  • iConsole+ (passer til Abilicas Stream motionscykler)
  • ZWIFT
  • Fit Hi Way
  • Interval Timer
  • CycleCast
  • Global Cycle Coach
  • Indoor Cycling
  • Exercise Bike Workout

Motionscyklens maksimale brugervægt

En tit overset specifikation er motionscyklens maksimale brugervægt, så den er også vigtig at kigge på. Den siger lidt om, hvor stærkt konstrueret og stabil en motionscykel er under brug. Man kan sagtens finde motionscykler, som er mindre og mere kompakte, der kan klare mere end en større motionscykel.

Så det er ikke altid, at man behøver at anskaffe sig en stor og klodset motionscykel, fordi den absolut skal kunne klare en høj brugervægt. Det er Abilica Stream Adventure til nu 5.795 kr., som kan klare 150 kg, et fint eksempel på.

Modstandsniveauer

Der er forskel på, hvor mange modstandsniveauer en motionscykel har. Hvis en motionscykel har mange modstandsniveauer, så kan du sætte mere modstand på, men der er også et mindre spring imellem hvert modstandsniveau. Det gør, at du kan opbygge træningen mere gradvist.

I nogle tilfælde har motionscykler meget få modstandsniveauer, men motionscyklerne i denne guide har et ret højt antal. Tag bare den billigste motionscykel Abilica WinMag Cruise til nu 2.999 kr., som har hele 32 stk.! (se i tabellen nedenfor).

Pulsregistrering

En motionscykel kan enten ikke måle puls, måle puls via håndtag, måle puls via pulsbælte eller måle puls via både håndtag og pulsbælte. Pulsen er kun vigtig, hvis man har tænkt sig at træne efter pulszoner.

Hvis man har tænkt sig at træne efter pulszoner, så er det en klar fordel, at motionscyklen kan tilsluttes et pulsbælte. For så vises pulsen konstant i displayet. Hvis det er håndpuls, så vises den kun, når du lægger dine hænder på motionscyklens håndtag. Vi har kun udvalgt motionscykler, der kan vise puls – enten via håndtag, pulsbælte eller via begge dele.

Sammenligning af motionscyklerne i forhold til specifikationer

I det følgende sammenligner vi motionscyklerne i forhold til specifikationer. Bagefter kommer vi med vores bud på, hvilken motionscykel der er bedst til prisen inden for hver kategori. Sidst i artiklen konkluderer vi på, hvilken motionscykel der er bedst til prisen på tværs af alle kategorier.

Sammenligningstabel over de billigste motionscykler i denne guide

Abilica WinMag Cruise til nu 2.999 kr.Odin B500 Motionscykel til nu 3.199 kr.KETTLER RIDE 100 MOTIONSCYKEL til nu 3.499 kr.Masterfit TP200 motionscykel til nu 3.995 kr.Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr.
Træningsprogrammer: 12 stk.Træningsprogrammer: 16 stk.Træningsprogrammer: IngenTræningsprogrammer: 16 stk.Træningsprogrammer: 12 stk.
Bluetooth: NejBluetooth: JaBluetooth: NejBluetooth: NejBluetooth: Ja
Pulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: Håndpuls og pulsbælte
Modstandsniveauer: 32 stk.Modstandsniveauer: 16 stk. Modstandsniveauer: 8 niveauerModstandsniveauer: 32 stk. Modstandsniveauer: 32 stk.
Svinghjulets vægt: 7 kgSvinghjulets vægt: 9 kgSvinghjulets vægt: 8 kgSvinghjulets vægt: 7 kgSvinghjulets vægt: 9 kg
Maks. brugervægt: 120 kgMaks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 130 kg
Egenvægt: 33 kgEgenvægt: 19,5 kgEgenvægt: 33 kgEgenvægt: 35 kgEgenvægt: 34 kg
Tabel der sammenligner specifikationerne på de billigste motionscykler i vores guide. Hvis specifikationen er en fordel ved motionscyklen er den markeret med fed ud fra motionscyklen eller motionscyklerne der scorer bedst.

Hvilken motionscykel er den bedste til prisen i denne kategori?

Når man kigger på antallet af specifikationer i tabellen, der er markeret med fed, så kan man hurtigt se, at Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr. er den bedste. Spørgsmålet er, om den er den bedste til prisen, for den er lidt dyrere end de andre.

Hvis man fx sammenligner den med Odin B500 Motionscykel til nu 3.199 kr., så vinder den kun på, at den har flere modstandsniveauer, som gør, at du kan stige mere gradvist i modstand.

Odin B500 har 4 træningsprogrammer mere. Begge har et svinghjul, der vejer det samme og begge har bluetooth.

Desuden kan de holde til samme brugervægt, hvorfor konstruktionen og stabiliteten i de to motionscykler er nogenlunde ens til trods for, at Odin B500 kun vejer 19,5 kg og Abiilca Stream UB VIII 34 kg.

Det kan ligefrem være en fordel, at motionscyklen vejer så lidt som muligt men samtidigt kan holde til en høj brugervægt.

Umiddelbart vurderer vi derfor Odin B500 Motionscykel til nu 3.199 kr. til at være bedst til prisen i kategorien for de billigste motionscykler i denne guide. Den er sat ned fra 5000 kr. og er på lager nu.

Sammenligningstabel over de næstbilligste motionscykler i denne guide

KETTLER TOUR 300 ERGOMETERCYKEL til nu 4.499 kr.Reebok Bike GB40S til nu 4.998 kr.KETTLER RIDE 300 MOTIONSCYKEL til nu 4.999 kr.Abilica Stream Adventure til nu 5.795 kr.Odin B800 Bluetooth til nu 5.899 kr.
Træningsprogrammer: 10 stk.Træningsprogrammer: 20 stk. Træningsprogrammer: 10 stk.Træningsprogrammer: 12 stk.Træningsprogrammer: 15 stk.
Bluetooth: JaBluetooth: NejBluetooth: JaBluetooth: JaBluetooth: Ja
Pulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: Håndpuls og via pulsbæltePulsregistrering: Håndpuls
Modstandsniveauer: 15 stk.Modstandsniveauer: 32 stk. Modstandsniveauer: 15 niveauerModstandsniveauer: 32 stk. Modstandsniveauer: 16 stk.
Svinghjulets vægt: 8 kgSvinghjulets vægt: 8,5 kgSvinghjulets vægt: 8 kgSvinghjulets vægt: 8 kgSvinghjulets vægt: 10 kg
Maks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 120 kgMaks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 150 kgMaks. brugervægt: 150 kg
Egenvægt: 36 kgEgenvægt: 30 kgEgenvægt: 34 kgEgenvægt: 38,5 kgEgenvægt: 34 kg
Tabel der sammenligner specifikationerne på de næstbilligste motionscykler i vores guide. Hvis specifikationen er en fordel ved motionscyklen er den markeret med fed ud fra motionscyklen eller motionscyklerne der scorer bedst.

Motionscykel der er bedst til prisen i den næstbilligste kategori

Det kræver en diskussion for at konkludere på, hvilken motionscykel der er bedst til prisen i den næstbilligste kategori.

Skal din motionscykel have bluetooth?

For det afhænger af, om motionscyklen skal have bluetooth. Hvis ikke bluetooth er nødvendigt, så er Reebok Bike GB40S til nu 4.998 kr. bedst til prisen.

Det skyldes, at den har hele 20 træningsprogrammer, 32 modstandsniveauer og et 8,5 kg tungt svinghjul. Men hvis bluetooth er et must-have, så er KETTLER RIDE 300 MOTIONSCYKEL til nu 4.999 kr. bedst til prisen.

Relateret artikel: Sammenligning af Kettler motionscykler

Det gør ikke noget, at den har 10 træningsprogrammer mindre end Reebok Bike GB40S, fordi den jo har bluetooth. For som vi var inde på, så kan du bare hente programmer og følge sessions via app´s, når motionscyklen har bluetooth.

KETTLER RIDE 300 er, som angivet i tabellen, meget ens på de andre specifikationer. Den har fx også et tungt svinghjul på 8 kg, så du sikrer dig et godt tråd.

Pulsregistrering – er håndpuls ok eller er et pulsbælte et must-have?

Den eneste motionscykel, der kan registrere puls fra pulsbælte er Abilica Stream Adventure til nu 5.795 kr. Så hvis det er vigtigt, at pulsen hele tiden vises i displayet, uanset om du holder på håndtagene eller ej, så er Abilica Stream Adventure en mulighed. Hvis ikke så holder vi på, at KETTLER RIDE 300 MOTIONSCYKEL til nu 4.999 kr. er bedst til prisen, såfremt bluetooth er et must-have.

Antal modstandsniveauer in mente

Dette er også til trods for, at den har 15 modstandsniveauer, og Abilica Stream og Reebok Bike GB40S har 32 stk. 15 modstandsniveauer er nok for de fleste, og det gør det også muligt at opbygge træningen gradvist.

Men som vi var inde på, så er modstandsniveauer selvfølgelg også en interessant specifikation.

Og hvis du har brug for flere modstandsniveauer end 15 stk. fordi du vil kunne sætte meget modstand på, og opbygge træningen endnu mere gradvist, så udelukkes KETTLER RIDE 300 motionscyklen. Det må være op til den enkelte at vurdere på sit behov for motionscyklens antal af modstandsniveauer.

Motionscyklens maksimale brugervægt spiller også ind på købsbeslutningen

Inden at man vælger sin motionscykel, så skal man selvfølgelig også kigge på, hvor meget brugervægt på motionscyklen kan klare. Alle de motionscykler, som vi har med i den næstbilligste kategori kan klare fra 120 kg og op til 150 kg.

Sammenligning af motionscykler i den dyreste kategori i vores test-guide

TOORX BRX-300 til nu 6.999 kr.Abilica Premium UB BT til nu 7.495 kr.KETTLER TOUR 400 til nu 7.499 kr.TUNTURI E60 PERFORMANCE til nu 7.999 kr.KETTLER TOUR 600 til nu 8.999 kr.
Træningsprogrammer: Ja (antal ikke angivet)Træningsprogrammer: 14 stk. Træningsprogrammer: 10 stk.Træningsprogrammer: 21 stk.Træningsprogrammer: 10 stk.
Bluetooth: JaBluetooth: JaBluetooth: JaBluetooth: JaBluetooth: Ja
Pulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: Håndpuls og pulsbæltePulsregistrering: Håndpuls og pulsbæltePulsregistrering: Håndpuls og pulsbæltePulsregistrering: Håndpuls og pulsbælte
Modstandsniveauer: 32 stk.Modstandsniveauer: 32 stk. Modstandsniveauer: 5 stk. (25-250 watt)Modstandsniveauer: 10-350 wattModstandsniveauer: 25-400 watt
Svinghjulets vægt: 16 kgSvinghjulets vægt: 9 kgSvinghjulets vægt: 6 kgSvinghjulets vægt: 8 kgSvinghjulets vægt: 10 kg
Maks. brugervægt: 150 kgMaks. brugervægt: 200 kgMaks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 150 kgMaks. brugervægt: 150 kg
Egenvægt: 48 kgEgenvægt: 46 kgEgenvægt: 34 kgEgenvægt: 48 kgEgenvægt: 34 kg
Tabel der sammenligner specifikationerne på de næstbilligste motionscykler i vores guide. Hvis specifikationen er en fordel ved motionscyklen er den markeret med fed ud fra motionscyklen eller motionscyklerne der scorer bedst.

Bedst-til-prisen motionscykel i den dyreste kategori

TOORX BRX-300 til nu 6.999 kr. motionscykel lader til at være bedst til prisen

Den har et særdeles tungt svinghjul på hele 16 kg, hvilket er sjældent for en motionscykel til 6.999 kr. inkl. moms. Derudover har den træningsprogrammer og bluetooth, ligesom de andre motionscykler i denne priskategori, og den har 32 modstandsniveauer.

Trådet vil være fantastisk godt på TOORX BRX-300

Med et svinghjul på hele 16 kg vil trådet være fantastisk godt under alle tempi og modstandsniveauer, i det at det tunge svinghjul nemt kan regulere den bevægelsesenergi, der dannes, så trådets flow opretholdes.

Hvis man fx sammenligner TOORX BRX-300 med KETTLER TOUR 400 til nu 7.499 kr, så må man forvente et betydeligt bedre tråd i TOORX. For KETTLER TOUR 400 har et svinghjul på det absolut minimum på kun 6 kg, hvilket er et let svinghjul for en motionscykel til den pris.

Diskussionsafsnit – hvilken motioncykel er bedst til prisen på tværs af alle priskategorier i denne test-guide?

Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr.Reebok Bike GB40S til nu 4.998 kr.KETTLER RIDE 300 MOTIONSCYKEL til nu 4.999 kr.TOORX BRX-300 til nu 6.999 kr.
Træningsprogrammer: 12 stk.Træningsprogrammer: 20 stk.Træningsprogrammer: 10 stk.Træningsprogrammer: Ja (antal ikke angivet)
Bluetooth: JaBluetooth: NejBluetooth: JaBluetooth: Ja
Pulsregistrering: Håndpuls og pulsbæltePulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: HåndpulsPulsregistrering: Håndpuls
Modstandsniveauer: 32 stk. Modstandsniveauer: 32 stk. Modstandsniveauer: 15 stk.Modstandsniveauer: 32 stk.
Svinghjulets vægt: 9 kgSvinghjulets vægt: 8,5 kgSvinghjulets vægt: 8 kgSvinghjulets vægt: 16 kg
Maks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 120 kgMaks. brugervægt: 130 kgMaks. brugervægt: 150 kg
Egenvægt: 34 kgEgenvægt: 30 kgEgenvægt: 34 kgEgenvægt: 48 kg
Tabel der sammenligner specifikationerne på test-vinderne fra hver priskategori.

Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr. er bedst til prisen

På baggrund af specifikationerne og priserne på motionscyklerne i denne test-guide, vurderer vi, at Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr. er bedst til prisen.

Den har fint med træningsprogrammer (12 stk.) og kan både måle puls fra pulsbælte og via håndpuls.

Svinghjulet på 9 kg sikrer et godt tråd, og så har den bluetooth, så du nemt kan simulere din træning via app´s. Det er med andre ord en rigtig god motionscykel til prisen og den absolut bedste til prisen i vores test-guide.

Andre overvejelser at gøre sig inden den endelige købsbeslutning

Vil du kunne tilslutte software-programmer til din motionscykel?

Men inden du evt. køber dig en Abilica Stream UB VIII eller anden motionscykel, så kan du overveje, om din motionscykel også skal kunne tilsluttes software-programmer.

Det er vigtigt at have med, i det at det kun er KETTLERS motionscykler, der kan tilsluttes software-programmet KETTLER WORLD TOUR. Her kan man prøve kræfter med Tour De France ruterne, deltage på hold og konkurrere imod andre ryttere.

Ting at tage højde for i denne motionscykel-testguide af de 15 udvalgte motionscykler

De 15 udvalgte motionscykler er udvalgt til bedst-til-prisen baseret på specifikationer i forhold til prisen

Vores konklusion på, at Abilica Stream UB VIII motionscykel til nu 3.995 kr. er bedst til prisen, ud af de i alt 15 udvalgte, er udelukkende konkluderet på baggrund af specifikationer sammenholdt med prisen.

Vi har kigget på motionscykler i forskellige butikker, og de 15 motionscykler i test-guiden er udvalgt, fordi vi mener, at de er bedst til prisen i forhold til de specifikationer, som de har.

Vi har ikke kigget på, hvor gode eller dårlige anmeldelser motionscyklerne i test-guiden har.

Man kan derfor bruge denne test-guide til hurtigt at danne sig overblik over 15 absolut gode motionscykler, og så kan man evt. gå ind og kigge på anmeldelser af den motionscykel, som man vil gå videre med.

Relateret indhold

Skriv en kommentar